ZETApress

hírportál

Cseh és Szujó nagykövetség

Szujó ZoltánA szeptember 17-20-a között zajló országos programsorozat, a Moziünnep hírét a hagyományoknak megfelelően idén is több ?nagykövet? viszi majd. A szervezők a közélet különböző területeiről kerestek olyan hírességeket, akik igazi filmőrültek, s így személyes ügynek érzik A Mozi népszerűsítését.

Szujó Zoltán televíziós műsorvezető és Cseh Laci háromszoros olimpiai ezüstérmes úszónk örömmel mondtak igent a felkérésre. Az RTL klub szerkesztő-műsorvezetője, Szujó Zoltán először tavaly kóstolt bele a Moziünnepbe, akkor lelkes jegyszedőként ?túlórázott?, így idén szívesen vállalt még nagyobb szerepet. Zoltán első meghatározó mozis élménye egy Bud Spencer-film, a Különben dühbe jövünk volt, amire még a nagyszülei vitték el gyerekkorában. Később, a művészfilmeket kezdte falni, s a főiskola alatt még filmklubot is szervezett a koleszban. ? Most a két gyermekemnek szeretném átadni a mozi varázsát. Legutóbb egy 3D-s természetfilmre vittem el őket, s már alig várják, hogy ismét együtt mozizzon a család! ? meséli az újdonsült nagykövet.

Cseh Laci háromszoros olimpiai ezüstérmes úszónk igazi veterán, hisz immár harmadszorra vállalta a Moziünnep nagyköveti tisztét. Laci számára a Jedi visszatér volt az első, felejthetetlen film, s azóta is igazi mozi-rajongó. Olyannyira, hogy a világbajnokság után három nappal már a G. I. Joe alatt ropogtatta a popcornt. ? Annyira imádom a filmeket, hogy egy házi-mozi rendszert is beszereztem otthonra, de természetesen a mozit nem hanyagolom el emiatt, hisz a hatalmas vászon, a fantasztikus hanghatások és a nagy, sötét terem együttes élményét semmi nem pótolhatja! ? magyarázza a fiatal sportoló.

A nagykövetekkel a közönség személyesen is találkozhat majd, hisz a Moziünnep alatt mindketten beállnak majd jegyszedőnek. Az idei Moziünnephez az ország legtöbb mozija csatlakozott. A közönség több mint 200 filmet nézhet majd meg, roppant kedvezményes jegyáron.

Idén premier előtt fut majd Pedro Almadóvar legújabb filmje, a Megtört ölelések, Penélope Cruz főszereplésével, a Családban marad című izlandi film, de olyan független, amerikai produkciókat is megtekinthet majd a közönség, mint A csúf igazság, vagy a romantikus orosz dráma, az Admirális. A Moziünnep kínálatát számos kiegészítő program színesíti: a sztár-jegyszedők mellett a közönség ankét keretében találkozhat majd az 1, a Tréfa és az Utolsó idők című magyar filmek alkotógárdájával.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Moziünnep hatodszor | ZETApress

Szóljon hozzá!