ZETApress

hírportál

Kossuthkifli Fóton

Kapitány a kameránálRövidesen véget ér a Kossuthkifli forgatása. A stáb ezen a héten a Mafilm fóti Filmgyárában készíti az utolsó felvételeket. Délelőtt a Felvonulási téri Homokórától néhányan kimikrobuszoztunk, hogy a helyszínen nézzük meg a zöld háttér előtti jelenetek felvételeit.

Érkezésünkkor épp egy visegrádi jelenet forgott. A díszletkompon az augusztus 29-én is bemutatott Lengyel Tamás (Swappach őrnagy) vitatkozott Nagy-Kálozy Eszterrel, s mellettük Trokán Nóra (Estrilla) állt. Esztert csak hátulról lehetett fényképezni. A 47 éves művésznő egy kotnyeles idős grófnőt játszik, így a 66 évesre öregített arcát egyelőre nem akarják közszemlére tenni. Férje, az 53 éves Rudolf Péter rendező többször megismételtette a jelenetet, s a két kamera mögött Kapitány Iván operatőr állt.

Ebben a jelenetben a postakocsi mögött álltak a szereplők, majd az átálláskor a kocsi megfordult, s előbb oldalról, majd szemből vették fel a jelenetet. A zöld háttér azért kellett, hogy mögéje majd be lehessen a vágni a Dunát és a Visegrádi-hegységet. Miután a kocsit megfordították, Kálloy Molnár Péter (Batykó) felült a bakra, Lengyel Tamás pedig a távolt figyelte a kompról. A lovakat is újrafogták a kocsi elé, ám ez sem ment simán. A két sárga kanca többször megmakacsolta magát, nem akart fellépni a díszletre ? pedig még víz sem volt a közelben ?, ám a nyugtató szó és a szakértő hajtómunka hamar meghozta gyümölcsét.

A fenti négy színész mellett Szarvas Józseffel is találkoztam. Több Rudolf-rendezésben játszotta Cingárt, az Üvegtigris 3 2010-es forgatásán interjút is készítettünk vele. Most épp pihent, az ebédjére várt. A Cateringben megtudtam, hogy ma is népes stábra, 120 főre főztek a helyszínen. A Kossuthkiflivel párhuzamosan, de tőle függetlenül forog a Houdini nemzetközi produkciója a filmgyár szomszédos területein, de mivel nagyon szigorú megállapodások kötik a Mafilmet mindkét produkció felé, így őket sajnos nem leshettük meg. Talán majd legközelebb…

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nem adom fel a Nemzetiben | ZETApress
  2. Kossuthkifli a Dunán | ZETApress

Szóljon hozzá!