ZETApress

hírportál

Ébredéssel zár Titanic

broken-2012-4Rufus Norris: Ébredés (Broken) című filmjének vetítésével zárul a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A megrázó angol filmdráma főszereplője Eloise Laurence, Cillian Murphy (28 nappal később, Eredet) és Tim Roth (Ponyvaregény, Négy szoba) ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az április 5-13-a között tartó filmfesztiválon 74 filmet láthatott a hazai közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait, sőt egy világpremiert is. Rufus Norris megrázó filmdrámájában, az Ébredés (Broken) című, Észak-Londonban játszódó filmben a vagány ifjú hölgy, a 11 éves Skunk (Eloise Laurence) számára a nyári szünet épp csak elkezdődött, csupa remek program várna rá. Ehelyett szemtanúja lesz annak, ahogy a szemben lakó, otromba Mr. Oswald szinte agyonveri Ricket, a kedves, kicsit zavarodott fiút, aki szintén a szomszédban lakik.

broken-2012-5Skunk ártatlanságának ezzel befellegzett. Apja (Tim Roth ? Ponyvaregény, Négy szoba) igyekszik segíteni félelmein, de az otthon, a környék, az iskola ? mégis mind álnok tereppé válik számára, ahol a boldog gyermekkori bizonyosság helyét átveszi a kétség, és egy bonyolult, meghasadt világ képe. Skunk utolsó vigasza Rickkel való kimondatlan barátsága, de végül egy olyan választás elé kerül, amelyben neki kell döntenie: marad-e ebben a most megismert világban, vagy elhagyja örökre. A film elnyerte a British Independent Film Award-ot a Legjobb Angol Független Film kategóriában.

A Titanic Magyarország egyik legnagyobb filmes eseménye, mely 2005-óta versenyfesztiválként is működik. A fesztivál az elmúlt 20 évhez hasonlóan 2013-ban is átfogó, sokszínű válogatást adott a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén 74 filmet láthatott a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lore nyert a 20. Titanicon | ZETApress

Szóljon hozzá!