ZETApress

hírportál

Utazók titkai

szeretok_utazokEgy teljesen vegyes összetételű embercsoport kiszolgáltatott helyzetbe kerül egy Mexikóvárosba tartó repülőgép fedélzetén. Egy technikai hiba (egy igazolható hanyagság eredményeképpen ? még ha ez ellentmondásosan is hangzik, de ilyenek az emberi cselekedetek) sodorja veszélybe a Peninsula Flight 2549 utasainak életét.

A tapasztalt, edzett pilóták igyekeznek megoldást találni a probléma elhárítására az irányító-központtal együtt. A légiutas-kísérők és főnökük atipikus, barokk karakterek, akik a veszélyhelyzetben igyekeznek elfelejteni saját személyes problémáikat és testüket-lelküket a feladatnak szentelni, hogy minél élvezetesebbé tegyék az utasok repülését, míg a megoldásra várnak. Az élet a felhők felett éppolyan bonyolult, mint a földön, és ugyanúgy két egyszerű dologra redukálható: a szexre és a halálra.

A Business Class utasai közt találhatunk frissen egybekelt, kimerült házaspárt; sikkasztó pénzembert, aki gátlástalan az üzletben, és egyedül lánya elidegenedése hat rá; egy kiöregedett Don Juant, aki nehéz lelkiismerettel próbál elbúcsúzni egyik szeretőjétől; egy vidéki médiumot, aztán ott a pletykalapok királynője, és egy fontos titkot őrző mexikói. Mindnyájuknak dolga van Mexikóvárosban, legyen szó munkáról, vagy szökésről. Valamilyen titka mindegyiküknek van, nem csak a mexikóinak.

A veszéllyel szemben érzett védtelenség általános katarzist idéz elő az utasokban és a személyzetben, és ez a lehető legjobb módja a haláltól való félelem leküzdésének. Ez a katarzis szenzációs vallomások formájában tölti ki az időt, mely segít az utasoknak elfelejteni a pillanat kínját ? láttuk délelőtt a Szeretők, utazók (Los amantes pasajeros) című 95 perces, spanyol, feliratos filmvígjátékban a Toldi moziban. A ’80-as évek Almodóvar filmjeit idéző frenetikus komédiában, a rendező 19. filmjében egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra. Szereplők: Penélope Cruz, Antonio Banderas, Paz Vega, Cecilia Roth, Javier Cámara, Lola Duenas. Bemutató március 28-án, csak 16 éven felülieknek a Budapest Film forgalmazásában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Légből kapott orgazmus | ZETApress

Szóljon hozzá!