ZETApress

hírportál

Halálhegy a Toldiban

Az igaz történeten alapuló Halálhegy ? A Dyatlov-rejtély című film Oroszországba repíti nézőit, ahová öt mindenre elszánt amerikai diák indul útnak a múlt rejtélyes haláleseteit kutatni. 1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen.

Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi. Miért voltak radioaktívak a holttestek? Hogyan sebesülhettek meg úgy a túrázók, hogy semmi nem utalt külső támadásra? A megtörtént esemény feljegyzéseit és a nyomozást még abban az évben titkosították. Közel fél évszázaddal később az öt amerikai diák azzal a céllal utazik a kietlen orosz vidékre, hogy felelevenítse és megoldja a Dyatlov-rejtélyt. Azonban nem sejtik, hogy az események bizarrabbak és félelmetesebbek, mint azt valaha is képzelték ? láttuk délelőtt a Toldi mozi Nagytermében az idén készült színes, feliratos, angol thrillerben.

Rendező: Renny Harlin. Forgatókönyvíró: Vikram Weet. Producer: Renny Harlin, Kia Jam, Sergey Melkumov. Szereplők: Gemma Atkinson (Denise Evers), Richard Reid (Smirnoff), Matt Stokoe (Jenson Day), Holly Goss (Holly King), Luke Albright (JP Hauser Jr.), Ryan Hawley (Andy Thatcher), Anastasiya Burdina. Bemutató március 14-én a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!