ZETApress

hírportál

Rózsaszín sajt a vásznon

Rózsaszín sajtA nőgyógyász, nagy dumás, szoknyapecér apuka, Tibor egyedül neveli a 19 éves Danit. Az apa egy kicsit önző, hedonista, hiú és sikerorientált, a fiú pedig szelíd, romantikus alkat, aki nem a szexet, hanem a szerelmet keresi. Tibor megpróbálja képére formálni a fiát, aki emiatt Franciaországba szökik a művész nagybácsihoz ? derül ki a Rózsaszín sajt című másfélórás színes, magyar?francia romantikus vígjátékból.

Tóth Barnabás számos sikeres kisfilm után ? Az ember, akit kihagytak, Vonaton, (terep) SZEMLE, Egy szavazat ? bemutatkozó nagyjátékfilmjében az amerikai független filmek szerkezetét és hangulati világát igyekszik ötvözni a nagyon is európai történettel, részben mai budapesti, részben egy festői francia környezetbe kalauzolva a nézőt. Költőiség és szexuális szókimondás, könnyed humor és komolyabb érzelmek keverednek a Hang Drum semmivel össze nem hasonlítható zenei aláfestésével.

Rendező Tóth Barnabás, írta Tóth Barnabás, Frank Rizzo és Hamvas Dániel, zene Pirisi László. Országos bemutatója szeptember 10-én lesz a 16 éven felüli nézőknek. Szereplők: Tóth Barnabás (Dani), Bezerédi Zoltán (Tibor), Douceline Derréal (Isabelle), Olivier-Jacques Bernard (Bernard), Thierry D?Armor (Eric), Anthony Brutillot (Marc), Molnár Levente (Ádám), Eke Angéla (Anikó), Spindler Béla (Mihály), Pikali Gerda (Patrícia), Lipcsei Betta (Mónika) és Lisztes Linda (Rita). Gyártó a FilmArt Kft. forgalmazó a Mozinet Kft.

Szóljon hozzá!