ZETApress

hírportál

Megtört város Újbudán

Billy Taggart a New York-i ex-zsaru (Mark Wahlberg) az egyik legjobb rendőr volt a városban, ám utolsó nyomozása során túl messzire ment ? láttuk tegnap este az újbudai Alleéban a Megtört város (Broken City) című színes, feliratos, 109 perces amerikai filmdráma díszbemutatóján.

Magándetektívként próbálja helyre tenni életét, mikor egy nap telefonhívást kap a polgármestertől, Hostetlertől (Russell Crowe), aki munkát ajánl neki, és lehetőséget, hogy visszakapja jelvényét. Hostetler attól tart, hogy feleségének (Caherine Zeta-Jones) viszonya van, és ezzel veszélybe sodorja újraválasztásának esélyeit. Billy komolyan veszi a feladatot, egyre mélyebbre ássa magát az ügybe, és rájön, hogy sokkal többről van szó, mint egy sima házasságtörési botrány. Miután kiderül, hogy a polgármester csak kijátszotta, és csőbe húzta őt, a New York utcáin edződött ex-zsaru az igazságot hajszolva pokollá változtatja a város teljhatalmú urának életét.

Szereplők: Mark Wahlberg (Billy Taggart), Russell Crowe (Nicholas Hostetler polgármester), Catherine Zeta-Jones (Cathleen Hostetler), Justin Chambers (Ryan), Barry Pepper (Jack Valliant), Kyle Chandler (Paul), Alona Tal (Katy), Judd Lormand (Valliant riportere). Rendező: Allen Hughes, forgatókönyvíró: Brian Tucker, operatőr: Ben Seresin, producer: Randall Emmett, George Furla, Allen Hughes, Stephen Levinson, Teddy Schwarzman, Mark Wahlberg, vágó: Cindy Mollo. Bemutató február 7-én a Pro Video Film & Distribution Kft. forgalmazásában.

Szóljon hozzá!