ZETApress

hírportál

Sikerült a Terápia

A legjobb televíziós rendezés díját kapta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Film- és Tévékritikus Szakosztályának díjátadóján Enyedi Ildikó és Gigor Attila a Terápia című ? a magyar HBO tavaly bemutatott saját gyártású drámasorozatának ? két rendezője a Sajtóházban zajlott díjátadón.

Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezők büszkén vették át az elismerést, és mindketten egyetértettek abban, hogy pályafutásuk egyik legfontosabb állomásának tekintik az HBO Terápia című sorozatának elkészítését. ? A visszajelzésekből eddig azt éreztük, hogy nagyon különböző hátterű és habitusú emberek egyaránt megszólítva érezték magukat. Ez a díj pedig ? amit a profik adnak ?, azért különösen kedves, mert Magyarországon nagyon ritka, hogy a széles közönségsiker és a szakma elismerése egybecsengjen ? emelte ki Egyedi Ildikó. ? A Terápia mindenkinek, aki olyan szerencsés volt, hogy részt vehetett benne, kiemelkedő lehetőség és élmény volt. Az, hogy ezt a filmes újságírók már nem csak kritikáikban, de egy díjjal is elismerik, nagyon nagy büszkeséggel tölt el minket. Ennél már csak talán a nézők szeretete fontosabb ? erősítette meg Grigor Attila.

A magyar HBO csatorna 2011 decemberében kezdte el forgatni, majd 2012. október 22-től nyolc héten keresztül vetítette második saját gyártású drámasorozatát, a 40 részes a Terápiát. A sorozatot óriási várakozás előzte meg, ami a széria eddigi világsikerén kívül, elsősorban a sorozat alkotóinak köszönhető. A parádés szereposztás ? Mácsai Pál, Marozsán Erika, Nagy Ervin, Sztarenki Dóra, Szamosi Zsófia, Für Anikó, Nagy Zsolt, Csákányi Eszter ? valódi jutalomjátékot biztosított a színészeknek, az elismert rendezők ? Enyedi Ildikó és Gigor Attila ? pedig a sorozat magas színvonalú megvalósítását garantálták.

A fajsúlyos művészek, az egyedi tartalom, a különleges forma ötvözete az HBO minden várakozását felülmúlta, a Terápia a nézők és a kritikusok körében is hatalmas sikert aratott. Sokan az egyik legjobban sikerült hazai televíziós vállalkozásnak, magyar tévétörténeti tettnek tartják a Terápiát. A magyar HBO csatorna számára Enyedi Ildikó és Gigor Attila legjobb televíziós rendezés díja is azt bizonyítja, hogy Magyarországon hatalmas az igény a minőségi televíziós sorozatokra.

Szóljon hozzá!