ZETApress

hírportál

Vers-hétvége a Puskinban

Holnap délelőtt 10 órától Vers-hétvége lesz Nyulász Péterrel a Puskin Kuckóban! Interaktív foglalkozáson vehetünk részt sok találós kérdéssel és vetítéssel a belvárosi Kossuth Lajos utca 18-ban ? tudtuk meg Tóth Judittól.

Nyulász Péter történelem-földrajz szakon szerzett diplomát Debrecenben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Tíz éven át a Magyar Rádió újságíró-riportereként dolgozott, jelenleg az Egyszervolt.hu gyermek-kulturális családi portál szerkesztő-szerzője, kommunikációs vezetője. Zsubatta! ? című mondókás-verses kötete 2005-ben, a Miazami ? kitalálós versikés könyve 2007-ben jelent meg, mely alapján tévéfilm készült Gárdos Péter rendezésében, 2008-ban a Gyere velünk Budapestre! ? hajtogatós képeskönyve látott napvilágot. 2010-ben Miazmég címmel jelent meg újabb kitalálós versikés kötete. Rendszeresen jelennek meg versei a Dörmögő Dömötörben.

Még nem egészen voltam ötéves, amikor az első gyerekversemet írtam. Az egy igazi gyerek vers volt tehát. Azután az iskolában megtanítottak írni, és akkor nagyon sokáig nem írtam gyerek verset, csak dolgozatokat. Azután pedig újságcikkeket, tudósításokat meg elemzéseket ? sokszor nem is tollal-ceruzával, hanem mikrofonnal. Innen visszanézve csupa fantáziátlan dolgot, amilyeneket csak a felnőttek szeretnek. Olyasmi történet ez, amiként az elefántot nyelt kígyó rajzával járt Saint-Exupéry: míg a kis herceggel nem találkozott, mindenki kalapnak látta. De aztán egyszer csak érkezett hozzánk egy kis hercegnő, később pedig egy kis herceg is ? azaz apa lettem, és új közönségre találtam. A gyerekek pedig nem szeretik a ?fantáziátlan dolgokat?. Ezért attól fogva ? ha csak tehetem ?, ilyetén dolgokat írok: gyerekverset, mondókát, mesét, kitalálós versikét. Gyermeki fantáziával töltve ? amennyire csak tőlem telik ? vallja Péter önmagáról.

Szóljon hozzá!