ZETApress

hírportál

Rajtaütés Jakartában

Mélyen, Jakarta nyomornegyedének szívében áll egy bevehetetlen menedékház, a világ legveszedelmesebb gengszterei és gyilkosai lakják. Egészen mostanáig a lepusztult lakótelepi ház még a legelszántabb rendőrök számára is érinthetetlenként volt elkönyvelve ? láttuk délelőtt A rajtaütés című 101 perces színes, amerikai?indonéz filmben, a Toldi moziban.

A pirkadat előtti sötétség és csend leple alatt egy elit kommandóra hárul a feladat, hogy rajtaüssön a menedékházon, annak érdekében, hogy elkapják a hírhedt drogbárót, aki működteti. Azonban amikor a gengsztervezér hírét veszi a razziának, az épület fényeit lekapcsolják, a kijáratokat lezárják csakúgy, mint a múlt kedden látott Dredd 3D-ben. A bevetési egység tagjai a hatodikon rekednek kiút nélkül. Az alakulatnak élethalálharcot kell vívnia a metropolis legkeményebb helyén, hogy egyáltalán túléljék a küldetést.

Rendező: Gareth Evans, forgatókönyvíró: Gareth Evans. Zeneszerző: Aria Prayogi, Joseph Trapanese, Fajar Yuskemal. Operatőr: Matt Flannery, producer: Gareth Evans, Ario Sagantoro. Vágó: Gareth Evans. Szereplők: Iko Uwais (Rama), Joe Taslim (Jaka), Donny Alamsyah (Andi), Yayan Ruhian (Mad Dog), Pierre Gruno (Wahyu), Ray Sahetapy (Tama), Iang Darmawan (Gofar). Magyar hangok: Fenyő Iván, Sörös Sándor, Kőszegi Ákos, Fehér Tibor, Szatory Dávid. A The Raid szinkronizált magyarországi bemutatója január 31-én lesz a Parlux Entertainment forgalmazásában!

1 hozzászólás

  1. A Budapesti Indonéz Nagykövetség és a PARLUX Entertainment közösen szervezi A rajtaütés című amerikai-indonéz film díszbemutatóját a csütörtöki hazai premier kapcsán ma este 19 órakor a Kerepesi úti Cinema City Aréna Moziban. A rendezvényen egzotikus indonéz tánc- és tradicionális indonéz zenei programmal (hangszeres zene és ének) és harci bemutatóval várjuk vendégeinket, akik a magyarországi-, valamint a Budapesten élő nemzetközi közösség döntéshozóiból, valamint ismert személyekből kerülnek ki. Egyúttal hagyományos indonéz ételeket is kóstolhatnak vendégeink. Köszöntőt mond Maruli Tua Sagala, az Indonéz Köztársaság Magyarországon akkreditált nagykövete. Ezt követően vendégeink megtekintik A rajtaütést, mely egyes kritikusok szerint az utóbbi évek legjobb akciófilmje és elnyerte a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál Közönségdíját.