ZETApress

hírportál

VI. György Amerikában

Franklin Delano Roosevelt elnök (Bill Murray) 1939-ben arra készül, hogy egy hétvégére vendégül lássa VI. György angol királyt (Samuel West) és feleségét, Erzsébet királynét (Olivia Colman) a Roosevelt-rezidencián, és ezzel először kerülne sor arra, hogy egy hatalmon lévő angol uralkodó ellátogasson Amerikába.

Mivel Anglia attól retteg, hogy hamarosan háborúba bocsátkozik Németországgal, a királyi udvar tagjai nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy Roosevelten keresztül amerikai támogatáshoz jutnak ? láttuk délelőtt a Puskin moziban, A király látogatása (Hyde Park on Hudson) című 94 perces színes, feliratos angol komédiában.

Az elnök távoli unokatestvérét és egyúttal barátját jelentő Daisy (Laura Linney) nézőpontjából megismert hétvégén nem csupán két nagy nemzet lép különleges kapcsolatba egymással, hanem Daisy is sok mindent megtud a szerelem és barátság rejtélyes természetéről. ? Mostanra mindenki megszokott. Én voltam az örökké látogatóban levő kuzin. Sosem kérdezték, miért ? mondja a romantikus biográfiában. Egyetlen hétvége egyesít két nagy nemzetet? Természetesen, egy koktél után! ? szól a magyar szlogen. Rendező: Roger Michell. Gyártó: Daybreak Pictures, Film Four, Free Range Films. Bemutató január 17-én a Big Bang Média forgalmazásában 12 éven felülieknek.

Szóljon hozzá!