ZETApress

hírportál

Dredd 3D a Mammutban

A jövő Amerikája immár egy sugárfertőzött kopár pusztaság. A keleti parton Bostontól Washington DC-ig terjed Egyes Metropolis, egy hatalmas és erőszakos nagyváros. Több mint 800 millió polgára örökös félelemben él ? láttuk kora délután a Dredd 3D című 95 perces szinkronizált amerikai akció sci-fiben, a Mammut mozi 2-es termében.

Senki más nem harcol a rendért ebben a káoszban, csakis a Bírák. Jogalkalmazók, esküdtek, bírók és ítélet-végrehajtók egyben. A Bírák legjobbika Dredd, akire a Főbíró egy küldetést bíz: vizsgáztasson a terepen egy újonc bírót, az erős gondolatolvasó képességekkel rendelkező Andersont. A két bíró egy látszólag rutin ügynek ígérkező gyilkosság nyomába ered a hírhedt Peach Trees óriásépületben, amely egy kétszáz emeletes függőleges nyomornegyed, és melyet az irgalmatlan Ma-Ma klán ural. Amikor a bírók megpróbálják letartóztatni Ma-Ma egyik vezető csatlósát, Ma-Ma lezáratja az egész épületet és arra utasítja a klánt, hogy vadásszák le a két bírót. Dredd és újonc társa egyszeriben egy ördögi, a túlélésükért folytatott harcban találják magukat?

Főszereplők: Karl URBAN (A Gyűrűk Ura: A király visszatér; A Gyűrűk Ura: A két torony), Olivia THIRLBY (Mocsokváros utcáin, A legsötétebb óra), Lena HEADEY (300, Trónok harca-sorozat). Rendezte: Pete TRAVIS (Nyolc tanú, Végjáték). Gyártó: IM Global. Magyar hangok: Viczián Ottó, Nemes Takács Kata, Bertalan Ágnes, Sörös Sándor. Bemutató: január 10-én a PARLUX Entertainment forgalmazásában, csak 16 éven felülieknek.

Az ötvenmillió dolláros költségvetésű filmhez Ákos kölcsönözte egyik dalát, a Régi jövő címűt, melyből a film hangulatát megidéző 2D-s videoklip is készült. A klip és a film premierjét együtt tartják január 10-én, csütörtökön este 19:15-kor a nemrég felújított Örs vezér téri Sugár moziban. Ákos 1998-ban a Madách Színházban játszott az Oliver! című Dickens átiratban, melyről akkor a Biarrirtz Étteremben hosszan beszélgettünk. A ’98-as Ákos-interjú idekattintva olvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rajtaütés Jakartában | ZETApress

Szóljon hozzá!