ZETApress

hírportál

Otthonunkba hozzák a mozit

Ingyen nézhető sikerfilmek legálisan a Filmklik.hu-n! Június 18-a és július 7-e között, azaz 20 napon át 20 film ingyen látható a Filmklik.hu oldalon. A nézőknek ez idő alatt egy fillérjükbe sem kerül majd, hogy otthonukban, legálisan, az interneten keresztül nézhessék Wong Kar-wai, Park Chan-wook, vagy Bernardo Bertolucci alkotását.

A Filmklik.hu már régóta keresi annak lehetőségét, hogy a forgalmazás költségeit ne a nézőkkel fizettesse meg. Ezeket az ingyenesen látható filmeket hirdetésekkel látják el ? ez ugyanis az ára annak, hogy a nézőknek egy fillért se kelljen költeniük. Hangsúlyozva, hogy ezeknek a reklámoknak a mennyisége még mindig töredéke annak, amivel a televízióban találkozhatunk egy nagyjátékfilm sugárzása közben.

A Filmklik.hu ezt az akcióját kifejezetten teszt-jellegűnek szánja. Ez alatt a húsz nap alatt a közönség és a jövőbeli hirdetők pontosan megismerhetik azt a formát, amelyet a későbbiekben is alkalmazni szeretnénk, és eldönthetik, élnek-e vele. A képlet egyszerű: ha a közönség igent mond azzal, hogy magas nézettséget produkál, ezzel meggyőzheti a reklámozókat a modell működőképességéről, vagyis a jövőben is nyílik mód ingyenes filmforgalmazásra. A modell Amerikában és Nyugat-Európában már sikeresen működik, itt az idő, hogy Magyarországon is meghonosítsuk.

A húsz film között Oscar- és Cannes-i díjas alkotásokat is találunk, így látható lesz többek között A királynő Helen Mirren, A gépész Christian Bale, vagy a Piaf Marion Cotillard főszereplésével, de megnézhetjük Wong Kar-wai Vadító szép napok, Kim Ki-duk Idő, és Park Chan-wook Oldboy című filmjét is ezeken az oldalakon.

Technikai tudnivalók: az akcióban részt vevő filmek PC-n és Machintos számítógépeken, sőt akár mobilböngészőkön, Windows és Linux operációs rendszereken egyaránt nézhetőek. Mindössze 1-1,5 MB-es valós netsebesség, illetve Flash Player 9-es szükséges. Lényegében, aki a YouTube-on gond nélkül tudja nézni a HQ-s videókat, annak itt sem lesz problémája.

Szóljon hozzá!