ZETApress

hírportál

Pi élete 3D-ben

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. 14 évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni ? láttuk tegnap 3D-ben a Pi élete (Life of Pi) című 127 perces szinkronizált amerikai kalandfilmben az Aréna Plazában.

A történetet Yanna Martela regénye alapján forgatták, az indiai Pi Patelával a középpontban. Ő az állatkert tulajdonosának a fia, akiből később igazgató lesz. Pi egyszer kihajózik a csendes óceánra, de hajója zátonyra fut, és csak a mentőcsónakkal tud megmenekülni, amiben hiénák, orangutánok, zebrák és egy indiai tigris van. 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel, mivel a többi állat hamar elpusztul. Története a küzdésről és az életben maradásról szól.

Rendező: Ang Lee. Főszereplő: Suraj Sharma (Pi Patel). Szereplők: Irrfan Khan (idősebb Pi), Tabu (Pi anyja), Adil Hussain (Pi apja), Gérard Depardieu (Szakács), Rafe Spall (Író), Andrea Di Stefano (Pap). Író: Yann Martel. Forgatókönyvíró: David Magee. Producer: Gil Netter, David Womark. Zene: Mychael Danna. Operatőr: Claudio Miranda. Látványtervező: David Gropman. Jelmeztervező: Arjun Bhasin, Gyártó: Twentieth Century Fox. Bemutató december 20-án az InterCom forgalmazásában.

Szóljon hozzá!