ZETApress

hírportál

A létről az Urániában

Samsara ? A lét körforgása című 99 perces filmet láttunk délelőtt az Uránia moziban. A páratlan érzékszervi tapasztalás Ron Frickle és Mark Magidson, a Világok arca: Baraka és a Chronos díjnyertes készítőinek alkotása. Filmjük merőben új vizuális és zenei élmény; különleges és egyedi művészi alkotás.

A szamszára szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken. Gyártási éve 2012.

A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A csodálatos felvételeket 70 mm-es filmre rögzítették, ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák lélegzetelállító látványa adja. ? Lenyűgöző. Semmihez sem hasonlítható. Igazán különleges filmes élmény ? írta az Indiewire.

A Samsara a Világok arca: Barakához hasonlóan narráció és leíró szövegek nélküli film, melyben a fantasztikus képi világ és a transzcendens zene teljes egésszé állnak össze, ötvözve a letűnt világot a maival. A Samsara felfedező út, spirituális utazás: fájó mélységekből szárnyal a csodák felé, megvilágítja a kapcsolódási pontokat az emberiség és a természet között… Forgalmazó: ADS Service Kft. Magyarországi bemutatója korhatár nélkül december 20-án lesz.

1 hozzászólás

  1. 2012. december 17-én, hétfőn 19 órakor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban a SAMSARA ? A lét körforgása című film díszbemutatója az ADS Service Kft. forgalmazásában.