ZETApress

hírportál

Hisztéria a Mammutban

1880-ban az ifjú Dr. Mortimer Granville azon hezitál, hogy a kényelmes orvosi praxis, vagy a jóval izgalmasabb, de anyagi bizonytalanságot jelentő kísérletezés útján induljon el. Miután modern nézetei miatt kórházi állásából elbocsátják, sikerül elhelyezkednie egy népszerű doktornál, aki a női betegségek specialistája.

A hisztériaként diagnosztizált tünetegyüttest altesti masszázzsal sikeresen kezelő Dr. Robert Dalrymple kiváló segédre tesz szert Mortimer személyében, akiért hamarosan nem csak a hálás kuncsaftok lelkesednek, hanem a doktor elbűvölő kisebbik lánya, Emily is. Csakhogy az állandósuló kézgörcsnél is komolyabb problémát jelent a nővér, Charlotte, a női jogok harcos szószólója, aki az ifjú doktort és saját apját egyaránt kuruzslónak tartja ? láttuk délelőtt a Mammut mozibeli sajtóvetítésen.

A viktoriánus-kori Londonban játszódó Hisztéria című 100 perces, feliratos angol romantikus komédia a vibrátor feltalálásának meglepő történetét meséli el. Tanya Wexler filmjének főszerepeiben Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Jonathan Pryce, Felicitiy Jones és Rupert Everett látható. Bemutatója november 8-án lesz a Budapest Film forgalmazásában csak 16 éven felülieknek.

Szóljon hozzá!