ZETApress

hírportál

Terápia az HBO-n

Október 22-től látható a 40 részes Terápia az HBO csatornán. A magyar HBO csatorna jövő hétfőn, egy bárki által hozzáférhető kódolatlan napon mutatja be új saját gyártású drámasorozatának, a Terápiának az első epizódját ? tudtuk meg az alkotóktól a tegnap délutáni sajtóbemutatón a RaM Colosseumban.

A 40 részes szériát nyolc héten keresztül, december 15-én szombatig minden hétköznap 21 órától élvezhetik a nézők a magyar HBO csatornán. Az HBO új, saját gyártású drámasorozatát, a Terápiát óriási várakozás előzi meg, ami a sorozat eddigi világsikerén kívül, annak köszönhető, hogy a magyar HBO az ország kiemelkedő színművészeit választotta a Terápia szerepeire. Felvételei tavaly novembertől idén májusig, hét hónapig tartottak.

A Terápia főszereplője a híres pszichológust játszó Mácsai Pál, aki hétfőtől csütörtökig fogadja rendelőjében pácienseit. Mácsait hétfőnként a problémásan szexi és szerelmes Marozsán Erika, keddenként az alfahím nagymenő üzletember Nagy Ervin, szerdánként asérült tornászlány Sztarenki Dóra, csütörtökönként pedig az állandó harcban álló házaspár Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt keresik fel. Péntekenként azonban Mácsai Pál is felkeresi egykori tanárát, mentorát ? Csákányi Esztert ?, hogy segítséget kérjen a saját problémái megoldására. A Terápiát nyolc héten keresztül minden hétköznap este 21 órától láthatják az HBO csatornán.

A Terápia teljes sorozatát természetesen csak az HBO csatorna előfizetői élvezhetik, de a magyar HBO a nem előfizetőkre is gondolt: október 22-én, hétfőn a Terápia első epizódját bárki megnézheti az HBO kódolatlan napján. Az HBO minden partnere számára lehetővé teszi, hogy október 22-én reggel 6 és másnap reggel 6 óra között kódolatlanul sugározza műsorát, azonban a háztartásokban csak akkor érhető el a kódolatlan adás, ha az adott televíziós szolgáltató erre műszakilag alkalmas.

Október 22-én, a kódolatlan napon, nemcsak a Terápia első epizódjába, hanem sok olyan amerikai és magyar saját gyártású filmbe, sorozatba is bepillantást nyerhetnek a nézők, melyek kizárólag az HBO mozicsatorna kínálatában találhatóak meg. Az HBO GO szolgáltatásán keresztül pedig a Terápia első öt epizódja lesz mindenki számára október 22-én, hétfőtől idekattintva elérhető.

A Terápia főszereplőjét ? a pszichológust játszó Mácsai Pált ? a kliensei higgadt, bölcs embernek látják. Ugyanakkor a látszólag boldog kétgyerekes családapát is belső bizonytalanságok gyötrik, feleségével ? Für Anikó ? való kapcsolata is válságba jutott, nehéz helyzetében ezért ő is külső segítséghez folyamodik. ? Néha hibázik. Összetett ember: nagyszerű, máskor gyáva, sokszor rémesen viselkedik, máskor magasztosan. Jó pszichológus, de általában kicsit türelmetlen. Ez, ebben a szakmában, hiba. Színészként fogalmazva: jó szerep ? nyilatkozta Mácsai Pál az általa játszott karakterről.

A Terápia különlegessége amellett, hogy nyolc ember belső lelki drámája bontakozik ki a képernyőn, bepillanthatunk a pszichoterápia kulisszák mögötti világába is. A személyes sorsokat látva, újabbnál újabb titkok kerülnek a felszínre, a televíziónézők előtt egyértelművé válik: Mindenki rejteget valamit. Az Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezte Terápia kuriózuma, hogy a 25 perces epizódok jeleneteinek többsége egy szobában, sőt egy kanapén, illetve egy fotelben játszódik. A Terápiában nincsenek nagy akciók, hanem a lélek apró megnyilvánulásai: arcjátékok, grimaszok, mosolyok, könnyek, és sokat mondó tekintetek keltik életre a lebilincselő lelki drámákat.

A Terápia bebizonyítja, hogy mindez elegendő ahhoz, hogy odaszögezze a nézőket a képernyő elé, hiszen a lelki történéseket látva valódi izgalmakat élhetünk át. Mácsai Pál szavaival élve: A forgatókönyv nagy találmánya a mód, ahogy a szereplők a problémáik megoldását keresik. A megértést választják, mint kiutat. Szép, hogy két ember csupán beszélget, miközben mindkettő élete legnagyobb krízise kellős közepén van. Azt remélem, ez ugyanolyan izgalmas, mintha látványos jelenetekben küzdenének a túlélésért.

Mindenki rejteget valamit ? tudtuk meg a szereplőktől és a rendezőktől. Csákányi Eszter: A könyvespolcán lévő akváriumában 5 éve gondoz egy aranyhalat. Mácsai Pál: Gyakran jár kerékpárral, és reggelenként egy 35 perces kötelező gimnasztika keretében 150 felülést és 150 fekvőtámaszt is csinál. Sztarenki Dóra: Nem tud rendesen biciklizni. Marozsán Erika: A nagymamája szeretett egy kád esővízben fürdeni a kertben.

Szamosi Zsófia: Amíg az időjárás engedi, a Városmajorban, a szabad ég alatt szokott thai chi gyakorlatokat végezni. Nagy Zsolt: Nagyon fél a kutyáktól. Nagy Ervin: Van egy kutyája Erdélyben, amit egy kocsmai verekedésen nyert Gábor Áron leszármazottjától. Für Anikó: Mindig sötét bordóra lakozza a lábkörmét. Enyedi Ildikó: Ha be kell lépnie egy ajtón ? kivéve a saját lakásának bejárata ? összerándul a gyomra és kiszárad a szája. Annyira izgul, mintha egy másik világba kellene belépnie. Gigor Attila: Szereti a fröccsöt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ma indul a Terápia | ZETApress

Szóljon hozzá!