ZETApress

hírportál

Aglaja a Kinóban

A Kino moziban délelőtt látott Aglaja című 110 perces színes, magyar?lengyel?román film anya és lánya egymásrautaltságáról, a családjuk széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól ? Aglaja szemszögéből.

A történet valós eseményeket dolgoz fel, egy menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját meséli el Nyugaton. Ha porondon akarnak maradni, valami egzotikus mutatványt kell kitalálniuk. A különleges produkciót a mama, Sabina eszeli ki: a saját haján lóg a cirkusz kupolájában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrözik. Kislánya, Aglaja minden este retteg attól, hogy a mamája lezuhan. A mama halálától való félelem átszövi Aglaja életét. Pedig egy napon ? a családi tradíciót követve ? ő lesz Az Acélhajú nő.

Deák Krisztina filmje október 11-től látható a magyar mozikban a Ristretto Distribution Kft. forgalmazásában. Szereplők: Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt, Jávor Babett, Móga Piroska, Kamarás Iván, Jordán Adél, Lázár Kati, Bálint András, Kovács Gergely, Keresztes Tamás, Börcsök Enikő, Solténszky Ráhel, Molnár Piroska. A film frissen készült előzetese idekattintva látható.

Szóljon hozzá!