ZETApress

hírportál

Utolsó látogatás a Toldi moziban

Egy tiltott szerelem és az ártatlanság elvesztése a II. világháború előtti Angliában. 1925, Oxford. A jóképű Charles Ryder összebarátkozik a lángoló és nagyvilági életet élő Sebastian Flyte-tal, Lord és Lady Marchmain fiával, aki meghívja a fiatalembert lenyűgöző családi kastélyukba, Brideshead-be ? láttuk délelőtt az Utolsó látogatás című 133 perces, színes, feliratos angol játékfilmben, a Toldi Art moziban.

Új környezete elvarázsolja, Sebastian gyönyörű húga, Julia pedig elcsavarja fejét; de miközben érzelmileg egyre jobban kötődik a testvérpárhoz, Charles szembetalálja magát a család legerősebb összetartó erejével, a mély és rendíthetetlen katolikus hittel.

Julian Jarrold (Mr. Tűsarok, Becoming Jane) új filmje Evelyn Waugh ünnepelt regényének adaptációja, főszerepben olyan brit sztárokkal, mint az Oscar-díjas Emma Thompson, Michael Gambon (Harry Potter-filmek), Ben Whishaw (Parfüm: Egy gyilkos története, I?m Not there ? Bob Dylan életei), Matthew Goode (Match Point, Családom és egyéb állatfajták) és Hayley Atwell (A hercegnő).

Főszereplők: Matthew Goode, Ben Whishaw, Emma Thompson, Michael Gambon és Hayley Atwell. Eredeti címe Brideshead Revisited, műfaja romantikus dráma. Bemutató május 14-én, a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!