ZETApress

hírportál

Párizs ? Manhattan

A maga teremtette álomvilágban élő, Woody Allen-rajongó, csinos gyógyszerész lány, Alice (Alice Taglioni), és a földön két lábbal járó Victor (Patrick Bruel) egymásra találásának története áll a Párizs ? Manhattan című 77 perces színes, feliratos, francia romantikus vígjáték középpontjában, melyet délelőtt láttunk a Vörösmarty moziban.

Alice-t magába zárkózó, környezete ellen lázadó kamaszlányként ismerjük meg, aki 15 éves korában beül a moziba egy Woody Allen filmre, s ez az élmény gyökeresen megváltoztatja az életét. Woody ?beszél hozzá? a szobája falán elhelyezett hatalmas poszterről, ő lesz az, aki s legjobban megérti őt, akivel meg tudja beszélni problémáit. Minél több filmjét látja, annál erősebb lesz a meggyőződése, hogy a jó filmek képesek az embereket megváltoztatni. Ezt a meggyőződését gyógyszerészi munkájában is érvényesíti. Amikor csak teheti, depressziós, az élet terheit cipelő vevőinek gyógyszerpirulák helyett gyakorta DVD-t nyom a kezükbe: reggel, délben és este történő alkalmazásra.

Victor, akinek van egy biztonságtechnikai cége, ahol ravaszabbnál ravaszabb riasztó-rendszereket fejleszt ki, ez pedig bejárást is biztosít számára a leggazdagabb párizsi családokhoz. Így kerül aztán Alice ?útjába? is. Victor élete egy teljesen más világ, ahol a racionalitás határoz meg mindent. Ő az, aki nem látott még egyetlen Woody Allen filmet sem, Alice első benyomásai szerint egy érzéketlen tuskó. Victor egy boldog pesszimista, míg Alice egy megkeseredett optimista, s úgy tűnik, az ilyen erős ellentétek vonzzák egymást. A bemutató szeptember 27-én lesz a CineReal Kft. forgalmazásában.

Szóljon hozzá!