ZETApress

hírportál

Szerelem a hatodikon

Jean-Louis Joubert, a középkorú bróker (Fabrice Luchini) és felesége, Suzanne (Sandrine Kiberlain) az unalmas nagypolgári mindennapokat élik a ?60-as évek Párizsában ? láttuk a Szerelem a hatodikon című 104 perces feliratos, francia romantikus vígjátékban, a Kino moziban.

Az egyhangúságból Jean-Louist az új bejárónő, Maria (Natalia Verbeke) érkezése rázza fel: a férfi egy csapásra beleszeret a fiatal spanyol nőbe és mindent elkövet, hogy a közelében legyen. Még a hatodik emeletre is felmerészkedik, ahol Maria és a többi cseléd lakik. Vajon a tesze-tosza Jean-Louis meddig tarthatja titokban érzéseit saját maga, Maria és Suzanne előtt? Szerelme beteljesüléséhez le kell győznie a korábban lenézett dolgos asszonyok gyanakvását is. A szokatlan, társadalmi osztályokon átívelő szerelemhez a cselédlépcsőn át a hatodikra vezet az út.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában bemutatott életvidám romantikus vígjáték érdekessége, hogy Fabrice Luchini és Sandrine Kiberlain francia kettőse mellett kiváló spanyol színésznőket láthatunk benne. Carmen Maura és Lola Duenas egyaránt Pedro Almodóvar filmjeiből lehet ismerős ? utóbbi a Szerelem a hatodikonban nyújtott alakításáért César-díjat nyert! Rendezte: Philippe Le Guay. Forgatókönyv: Philippe Le Guay, Jérôme Tonnerre. Fényképezte: Jean-Claude Larrieu. Producer: Etienne Comar, Philippe Rousselet. Zene: Jorge Arriagada. Vágó: Monica Coleman. Országos bemutató augusztus 23-án, jövő csütörtökön csak 12 éven felülieknek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Almodóvár színésznői | ZETApress

Szóljon hozzá!