ZETApress

hírportál

Egy híján huszadszor Győrött

Immár 19. alkalommal rendezik meg Győrött április 25-e szombat és május másodika szombat között a MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivált, amelynek szervezői ? az adott és mindenki számára jól ismert gazdasági körülmények között ? igyekszenek közönségüknek a már megszokott magas színvonalú zenei, filmes, színházi, tánc, képzőművészeti, irodalmi programokat nyújtani ? tudtuk meg a Toldi Art mozibeli sajtótájékoztatón.

A jelen lévő Durst Györgytől, a MEDIAWAVE Alapítvány elnökétől és Hartyándi Jenő fesztiváligazgatótól megtudtuk, hogy az idei versenyprogramba nevezett 1334 filmből ? amelyek a világ 78 országából érkeztek ? az előzsűri 67 filmet válogatott a versenyprogramba a MEDIAWAVE?n már hagyományosnak számító animációs, kisjáték-, kísérleti és dokumentumfilmek mellett egészestés játékfilm kategóriában is.

A nemzetközi filmverseny helyszínei

A nemzetközi filmverseny programjait közönségünk egész héten a Rómer Ház Hrabal mozi ?Unit? Premier termében láthatja, illetve április 25-26-i hétvégén és május 1-jén, 2-án a Richter Teremben is tartunk a versenyfilmekből vetítéseket. Emellett a Győri Filmarchívum a Fesztivál idejére megnyíló mozijában, az Európa Teremben is zajlanak majd (többek között) versenyfilm vetítések. Utóbbit nézőink a Kazinczy utca 5. szám alatt találhatják a belső udvaron, a padlástéren.

Nemzetközi játékfilmes zsűri

A MEDIAWAVE Nemzetközi Filmfesztivál 2009-ben először hirdetett versenyt játékfilm kategóriában, melyek között szép számban vannak olyan, a Sundance Filmfesztiválon, a Cannes-i Filmfesztiválon díjnyertes alkotások, amiket Magyarországon ezelőtt még nem mutattak be. Emellett az idei fesztivál újdonsága, hogy a fesztiválra nevezett nagyjátékfilmeket külön nemzetközi zsűri értékeli majd, amelynek tagjai a világhírű, amerikai Oscar-díjas vágó Alan Heim, Vivi Drăgan Vasile román operatőr és Nyakó Júlia színésznő lesznek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Győrre figyel a filmvilág

Szóljon hozzá!