ZETApress

hírportál

Államérdekből a Puskinban

A közlekedési minisztert az éjszaka kellős közepén a személyi titkára ébreszti. Egy busz a vízmosásba zuhant. Oda kell utaznia, nincs más választás. Ekképp kezdődik az állam emberének Odüsszeiája, mely egy rettentő bonyolult és ellenséges világba vezet. Őrült tempó, gyilkos hatalmi harc, káosz, gazdasági válság.

Az események eszelős sorában az egyik vészhelyzetből a másikba esünk. Milyen önfeláldozást készek az emberek elfogadni? Meddig fognak tartani a megpróbáltatások egy olyan rendszerben, egy olyan államban, mely felfalja őt szolgáló gyermekeit? ? láttuk délelőtt a Puskin moziban az Államérdekből (L?exercice de l?État) című színes, magyarul beszélő, 115 perces 2011-es francia filmdrámában. Rövid előzetese idekattintva megnézhető.

Rendező: Pierre Schöller. Forgatókönyvíró: Pierre Schöller. Zeneszerző: Philippe Schoeller. Operatőr: Julien Hirsch. Producer: Denis Freyd. Vágó: Laurence Briaud. Szereplők: Olivier Gourmet (Bertrand Saint-Jean), Michel Blanc (Gilles), Zabou Breitman (Pauline), Laurent Stocker (Yan), Sylvain Deblé (Martin Kuypers), Didier Bezace (Dominique Woessner), Anne Azoulay (Josepha). Bemutató augusztus 23-án, 16 éven felülieknek a PARLUX Entertainment forgalmazásában.

1 hozzászólás

  1. Sokak szerint perverz az Államérdekből című film első jelenete. Augusztus 23-án kerül a mozikba az Államérdekből című poltikai thriller, amely az idei ?francia Oscaron?, a César-díjkiosztón három díjat is elhozott. A film rögtön a főcím után egy furcsa, beteges, utalásokkal teli, sokak szerint perverz jelenettel indul, amelyben egy krokodil felfalja Brigitte Lo Cicero francia filmszínésznőt. A film magyar forgalmazója, a PARLUX Entertainmen saját Youtube-csatornáján most nyilvánossá tette a kifogásolt jelenetet, hogy idekattintva mindenki maga ítélhesse meg, valóban annyira aberráltak-e a képsorok, mint ahogyan azt a film kritikusai állítják. A jelenetnek egyébként mind az alkotás egésze, mind a következő jelenet szempontjából nagy szerepe van.