ZETApress

hírportál

Mozinet a Művészben

Mozinet Filmnapok lesznek augusztus 3-6-án a Művész moziban. A tavalyi sikerre való tekintettel idén is a legnagyobb nemzetközi fesztiválok nyerteseiből szervez filmnapokat a Mozinet. A négynaposra duzzadt esemény helyszíne idén a Teréz körúti Művész mozi lesz.

A korábbi sikerek mellett a kínálatban angol felirattal ellátott magyar művészfilmek és egy premier előtt látható francia romantikus vígjáték is szerepel. A Mozinet forgalmazó tavaly először rendezett mini-fesztivált, amelyen a mozikban már nem látható művészfilmek szerepeltek. A 10 alkotás legtöbbje Cannes-ban, Berlinben, Locarnóban, vagy Velencében nyert díjat és volt, amelyiket a legjobb külföldi film Oscar-díjára jelöltek. A hosszú hétvége alatt több vetítésre már előre elkeltek a jegyek, az átlagos kihasználtság 60%-os volt, ami kiemelkedően jó eredménynek számít.

Az idei programot a szervezők hasonló irányelvek és a tavalyi tapasztalatok figyelembevételével állították össze. Ezúttal is elsősorban olyan művek szerepelnek a kínálatban, melyek régóta hiányoznak a mozik műsoráról. A kivételeket Jankovics Marcell több mint húsz évig készült alkotása, Az ember tragédiája, Kocsis Ágnes Cannes-i és Filmszemle-díjas drámája, a Pál Adrienn, illetve a Szerelem a hatodikon című romantikus vígjáték jelenti ? előbbi két filmet, gondolva a hazánkban élő külföldiekre, ezúttal angol felirattal vetítik, utóbbi pedig csaknem három héttel az országos premier előtt kerül a programba.

A változatos szelekcióban a Shame ? A szégyentelen alkotóinak első közös filmje (Éhség), a román újhullám remekei (Sporthorgászat, California Dreamin?), Oscar-jelölt osztrák bűnügyi történet (Revans), Fliegauf Benedek, a Csak a szél rendezőjének első angol nyelvű filmje (Womb ? Méh) is megtalálható, egyúttal szerepel díjnyertes iráni (Nők férfiak nélkül), belga (Hasta La Vista, Srác a biciklivel), ír (Semmit magamról) és török (Három majom) mozi. A vetítések ? a Szerelem a hatodikon kivételével ? egységesen kedvezményes, 800 forintos helyárral látogathatók!

Szóljon hozzá!