ZETApress

hírportál

A leggyorsabb Indian tarolt hazájában

Roger Donaldson filmje, A leggyorsabb Indian hét díjjal távozott az idei New Zealand Screen Awards eredményhirdetéséről. A valós történetet feldolgozó alkotó vehette át az idei év legjobb új-zélandi rendezőjének és a legjobb filmnek járó díjat; emellett a legjobb vágás, hang, látványterv és forgatókönyv (szintén Donaldson keze munkája) kategóriákban is besöpörte az elismerést, adta hírül a Budapest Film. Itthoni vetítése forgalmazásukban, október ötödikétől látható.

A legendás veteránmotoros, Burt Munro életét feldolgozó mű főszerepéért Sir Anthony Hopkins kapta a legjobb színésznek járó elismerést. A hatvanas években játszódó drámában a koros, ám megszállott motorrajongó férfi Új-Zélandról az Egyesült Államokba utazik a világ leghíresebb gyorsulási versenyére, hogy próbára tegye veterán motorját és saját magát.

Az új-zélandi nemzeti filmszemle másik nagy esélyesét, Chris Graham Sione?s Wedding című filmjét tíz kategóriában jelölték, ennek ellenére üres kézzel távozott. Toa Fraser alkotása, a No. 2 négy díjat vitt haza, köztük a legjobb színésznő és a legjobb mellékszereplők díjait. Az alkotó előző munkája, a River Queen is szerepelt a megmérettetésen és a legjobb operatőr és a legjobb jelmez kategóriájában bizonyult legjobbnak.

Szóljon hozzá!