ZETApress

hírportál

Bikanyak az Urániában

A Bikanyak (16) alkotói a világhírnév felé tartanak. A hazai mozikban július 12-től látható Bikanyak (16) Oscar-jelölése beindította a film alkotóinak nemzetközi karrierjét. Azóta hollywoodi projekteken dolgoznak ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

Már leforgatták és talán még idén bemutatják a Loft című thrillert, melyben Matthias Schoenaerts, a Bikanyak izomkolosszus sztárja A Gyűrűk Urából ismert Karl Urban, valamint A szökés című sorozat főhőse, Wentworth Miller oldalán játszik. Ennél azonban izgalmasabbnak ígérkezik a jövőre érkező Blood Ties. A gengszterfilm a ?70-es évek Brooklynjában játszódik és Schoenaerts partnerei többek között Clive Owen, James Caan, Billy Crudup, Mila Kunis, Zoe Saldana és Marion Cotillard lesznek.

Guillaume Canet a rendező (Apró kis hazugságok), aki a forgatókönyvet James Gray-jel (Két szerető, Az éjszaka urai) közösen írta. Érdekesség, hogy Schoenaerts egymás után másodszor dolgozik együtt Marion Cotillard-al, hiszen ők az idei Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt Rust and Bone című film főszereplői.

Michael R. Roskam, a Bikanyak író-rendezője ugyancsak amerikai filmek irányába kacsintgat, ám a konkrétumok egyelőre nem ismertek. Az biztos, hogy érdemes lesz rá odafigyelni: a Variery című neves szaklap Roskam-ot a tíz legígéretesebb rendező közé választotta nemrégiben. A Bikanyak július 12-től látható a hazai mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában, azonban a premier előtt már holnap este 8-kor látható a Rákóczi úti Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az előadás vendége lesz Bart Van Langendonck, a Bikanyak producere, valamint Jeanne Dandoy, a film női főszereplője is!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gengszterfilm az Urániában | ZETApress

Szóljon hozzá!