ZETApress

hírportál

Nővér a Kinóban

Svájc, luxus síparadicsom, szikrázó napsütés. A 12 éves Simon (Kacey Mottet Klein) az alatta lévő sötét, sivár, ködös völgyben, az ipari városrészben él munkanélküli nővérével (Léa Seydoux) ? láttuk délelőtt a Kino moziban, a Nővér (Sister) című színes, 100 perces francia-svájci filmben.

A kissrác egy jobb élet reményében mindennap felmegy a felvonóval a fényűző sí-világba, hogy a gazdag turistáktól sífelszerelést lopjon, majd szerzeményeit a helyi gyerekeknek adja el. Amikor egy minden hájjal megkent vendégmunkás (Martin Compston) partnerévé válik ebben, a felvonón tett utazásai beláthatatlanul veszélyessé válnak a kis tolvaj számára. Eközben nővérével való kapcsolata is válságba kerül, ezért Simon fent egy gyerekeivel odalátogató gazdag angol nő (Gillian Anderson) társaságától reméli a menedéket. Eközben van valami, amit még csak nem is sejtünk Simon hideg és szívtelennek tűnő nővéréről?

Ursula Meier (Otthon az úton) második nagyjátékfilmjével a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medve-díjat nyerte az idei Berlini Filmfesztiválon. A rendkívül pozitív kritikai fogadtatásban részesült dráma nagyszerű színésznőket vonultat fel Léa Seydoux (Mission: Impossible ? Fantom protokoll, Éjfélkor Párizsban) és Gillian Anderson (X-Akták, Johnny English újratöltve) személyében. Magyarországi bemutató június 28-án lesz a Mozinet Kft. forgalmazásában.

Szex-szimbólum a Holdudvarban

A nemrégiben a Mission: Impossible ? Fantom protokollban látott szexi színésznő június 28-ától a Nővér című berlini Ezüst Medve-díjas filmben szerepel. Június 25-én, hétfőn este 9-kor a margitszigeti Holdudvarban a film már premier előtt is látható lesz. A vetítés vendége Ursula Meier rendezőnő, aki a vetítés után örömmel válaszol a közönség kérdéseire!

Léa Seydoux a kortárs francia film egyik legnépszerűbb csillaga, szexszimbólum, aki sztárfotósok kamerája előtt pózol olyan lapokban, mint a Vogue Paris, Numero, W és L?Officiel, illetve a Prada jelenlegi reklámarca. Hazai filmjei mellett Quentin Tarantino apró szerepet adott neki a Becstelen brigantyk-ban, melynek hatására több amerikai felkérés ? Ridley Scott Robin Hood-ja és Woody Allen Éjszaka Párizsbanja ? következett.

Eddigi legnagyobb dobása, a Mission: Impossible ? Fantom protokoll nem csak szépséget kívánt tőle, hanem komoly akciójelenetekben is helyt kellett állnia. Jövőre ismét látványosnak ígérkező szuperprodukcióban látható, immár európai színekben: Christophe Gans (Silent Hill ? A halott város, Farkasok szövetsége) rendezésében készül A szépség és a szörnyeteg legújabb átirata, amelyben Vincent Cassel partnere lesz.

Szóljon hozzá!