ZETApress

hírportál

Ballada a KINO moziban

Javier, a Szomorú Bohóc új cirkuszhoz szegődik. A furcsa társulat tagjaival hamar barátságot köt ? még a brutális Boldog Bohóccal, Sergióval is, pedig az naponta alázza porig, hogy a többieket szórakoztassa az Egy őrült szerelem balladája (Balada triste de trompeta) című 107 perces színes, spanyol-francia horrorfilmben.

Javier mindennapjai Natalia, a kivételes tehetségű akrobata bámulásával telnek, pedig a csodált hölgy Sergio gyakran bántalmazott felesége. Javier egyre mélyebb szerelmet érez a rettenetes sorsú Natalia iránt, megpróbálja megmenteni kegyetlen és erőszakos férjétől. Sergio féltékenysége ördögi méreteket ölt: elkerülhetetlenné válik a két férfi összecsapása. Küzdelmük hihetetlen és sokkoló végkifejlete formabontó és felejthetetlen…

Miért vagy bohóc? ? Te miért? ? Mert ha nem ezt csinálnám, gyilkos lennék. ? Én is ? teszi fel a kérdést egymásnak a két bohóc. Rendezte: Álex de la Iglesia (Elszabott frigy, A Fenevad napja). Szereplők: Carlos Areces (Torrente 4.), Antonio de la Torre (Laza esküvő, Óscar másik fele, Sötétkékmajdnemfekete, Kövéren szép az élet) ,Carolina Bang, Santiago Segura (Torrente 1-4, A riói lány, A Fenevad napja, A harcos szíve). A film a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a Legjobb forgatókönyv díját, rendezője pedig Ezüst Oroszlánt nyert.

Borzalmasan különleges. Zárd Fellinit, Tarantinót és a Taxisofőrt ketrecbe egy oroszlánnal, és megkapod ezt a különös, vad utazást ? írta Joe Neumaier, NY Daily News. ? Ez után A faun labirintusa olyan mint a Szezám utca ? Village Voice. ? Briliáns. Bizarr. Káprázatos és teljesen tébolyult ? Jeannette Catsoulis, NY Times. A délelőtt látott film magyarországi bemutatója június 7-én lesz a Ristretto Distribution forgalmazásában.

Szóljon hozzá!