ZETApress

hírportál

Spirit ? A sikító város

A film egy meggyilkolt rendőr, Denny Colt története, aki különös módon a Spirit nevű álarcos bűnvadász képében születik újjá. Legfőbb célja a hőn szeretett város, Central City rendjének biztosítása, így állandóan gonosztevőket üldöz, különös tekintettel a leggonoszabbra mind közül: a kissé elmebeteg és megalomániás Octopusra.

De bármily elfoglalt is a sok bűnténnyel, hős lovagunknak mindig akad ideje a gyönyörű nőkre, bár soha nem lehet biztos benne, hogy épp elcsábítani, szeretni vagy megölni akarják-e őt. Egy biztos társa akad, akihez mindig hűséges marad, és aki soha nem árulja el őt: Central City, a régi s elegáns nagyváros, ahol megszületett, és ahol újjászületett ? láttuk tegnap délután a Toldi Art moziban, a Spirit című 103 perces színes, feliratos amerikai játékfilmben.

A Sin City alkotója, Frank Miller új filmje a modern amerikai képregény úttörője, Will Eisner klasszikusának megfilmesítése. A címszerepet megformáló Gabriel Macht Chandler-i humorával és férfiasságával Hollywood fénykorát idézi. A film noir legszebb műfaji elemeit idéző alkotás további szereplői Eva Mendes, Scarlett Johansson, Jaime King, Samuel L. Jackson és Paz Vega. Bemutató jövő csütörtökön, a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!