ZETApress

hírportál

Fatima ? A 13. napon

Az üldöztetés, a háborúk és az elnyomás idején három gyermek lesz a kiválasztott, hogy a remény üzenetét közvetítse a világ számára ? láttuk délelőtt a Fatima ? A 13. napon (Fatima ? The 13th Day) című 85 perces vallási művészfilmben, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

1917 októberében több mint hetvenezer szemtanúja volt a portugáliai Fatimában a Napcsodának, amely során az égitest egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá. A Nap eleinte tűzkerékként forgott saját tengelye körül, majd úgy tűnt, hogy rövidesen lezuhan. Mindazok, akik jelen voltak az eseménynél, azért sereglettek össze, mert néhány hónappal korábban három helybéli gyermek előtt többször is megjelent egy titokzatos női alak, akit már akkor sokan Szűz Máriának véltek, így az erre az októberi napra várt újabb jelenést már saját szemükkel szerették volna megtapasztalni…

Ian és Dominic Higgins lenyűgöző, egyedi látványvilággal rendelkező, az eredeti helyszínen is forgatott alkotása nem csupán a katolikus egyház által is elismert csoda történetébe avatja be nézőjét, hanem egyben a három, hite mellett mindvégig következetesen kitartó gyermek krónikája is. Megható történetük tanulságos és példaértékű lehet mindannyiunk számára.

Rendező: Ian Higgins, Dominic Higgins. Zeneszerző: Andrew Guthrie. Forgatókönyvíró: Ian Higgins, Dominic Higgins, Helen L. Brady. Főszereplők: Filipa Fernandes, Jane Lesley, Michael D?Cruze, Tarek Merlin, Derek Horsham. A filmet a 12 éven felüliek mától láthatják az Etalon Film forgalmazásában. Gyártási év: 2009. Vetítés módja: DVD.

Szóljon hozzá!