ZETApress

hírportál

Torrente Cervantesnél

Santiago Segura, a Torrente-filmek sztárja éjjel megérkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre. Rajongói közül többen is meglepték Ferihegyen ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón, a Vörösmarty utcai Budapesti Cervantes Intézetben. A beszélgetést szinkrontolmács segítette.

Segura mellett magyar hangja, Csuja Imre foglalt helyet. Kérdésemre a két művész elmondta, hogy korábban sosem találkoztak. Santiago látta az előző 3 filmet is Imre hangjával, s eldöntötte, hogy a Torrente 5-ben neki is ír majd egy epizódszerepet, melyet aztán ő szinkronizál spanyolra.

Imre csak 4 órája ismerte meg Santiagót, mégis régi ismerősként üdvözölte. Az eddigi négy filmjéből úgy megismerte a spanyol sztárt, jellegzetes hanghordozását és gesztusait, hogy akár ?vakon? is szinkronizálhatná. Persze ez így veszélyes játék lenne, nem is próbálkozott még ilyesmivel.

A Torrente-filmek mindenütt sikeresek Európában és a tengeren túl, de hasonmás versenyt ? melynek holnap délután lesz a döntője a CC Arénában ? eddig még sehol sem rendeztek. A sikerek titkát közösen sem tudtuk megfejteni. A figura annyira ellenszenves, hogy éppen ezért tetszik! Újságírói kérdésre Segura elmondta, hogy a valóságban ő pont az ellenkezője ennek, s nem is szeretne ilyen lenni. Mindig szívesen játszott unszimpatikus alakokat, ezt igazi művészi kihívásnak tartja.

Attól sem fél ? mondta egy újabb kérdésre ?, hogy Torrentét a spanyolokkal azonosítják, s ezzel hazájának árt. Mindig akad egy-két őrült, aki igyekszik belemagyarázni ilyesmit egy-egy filmbe. Ha ettől félnénk, krimit sem lehetne készíteni. Nem lehetne sem gyilkosságot, sem nemi erőszakot bemutatni, nehogy azonosítsák az egész nemzetet az elkövetővel ? mondta Segura.

Nem tudja még, mikor lesz folytatás, s azt sem, hogy hány részt tud még elkészíteni. Eredetileg csak egy részre, később háromra gondolt, most meg már az ötödiket tervezi. Nem árulta el, hogy miről fog szólni, s még az anyagiakat is elő kell hozzá teremtenie. Egyelőre közelebbi tervei vannak: este előbb a Lurdy Házban, majd a Fogas Házban találkozik rajongóival.

1 hozzászólás

  1. A spanyol ex-zsaru kalandjainak negyedik része másfél hét alatt tízezer-ötszáz nézőt, közel 16 milliós bevételt ért el, annak ellenére is, hogy a napsütéses négynapos hétvégén a potenciális mozizók inkább a szabad levegőt választották a mozitermek helyett. Ezzel Torrente kilépett az underground státuszból, és az idei év egyik legjobb eredményű európai filmje lett Magyarországon. A főszereplő-rendező, Santiago Segura elmúlt hétvégi magyarországi látogatásának médiavisszhangja a forgalmazó PARLUX Entertainment reményei szerint tovább erősíti a film sikerét. A következő héttől újabb négy mozi veszi fel műsorára a Torrente4-et.