ZETApress

hírportál

Natalie szegény lúzere

Audrey Tautou egy szerencsétlen lúzerbe szeretett bele ? legalábbis a május 10-én a Ristretto Distribution és a Vertigo Média forgalmazásában mozikba kerülő Nathalie második élete című francia romantikus vígjátékban, melyet ma délelőtt láttunk a Szent István körúti Kinó moziban.

Nathalie (Audrey Tautou) fiatal, gyönyörű, munkamániás, kettétört életű nő. Férjét autóbalesetben vesztette el, s a tragédia óta érzelmeit elfojtva él. Markus (François Damiens), a munkatársa a legkevésbé sem mondható jóképűnek, ronda ruhákat hord, és általában véve egy rakás szerencsétlenség. Mégis ő az, akit Nathalie egy napon az irodájában ? önmaga legnagyobb meglepetésére ? váratlanul megcsókol…

Tettének következményeképp a pár sajátságos érzelmi utazásra indul: a munkahelyükön zárt ajtók mögötti, vagy épp nyílt színi, heves, veszekedések majd hatalmas rózsacsokrok és szerelmes pillantások váltják egymást ? ahogy az egy alakuló kapcsolatban gyakran előfordul ? mindez természetesen a francia filmekre jellemző kedves, finom humorral fűszerezve.

Nathalie második élete mesél az újjászületésről, és a szerelem rendkívüli erejéről. A fim méltó adaptációja David Foenkinos tíz rangos irodalmi díjat begyűjtő regényének. David egy másik regénye: A feleségem erotikus potenciálja 2006-ban jelent meg hazánkban az Európa Kiadó gondozásában. A film két rendezője, David Foenkinos, a vígjáték alapjául szolgáló regény írója és testvére, Stephane a jövő hét közepén, május 2-3-án Budapestre látogatnak.

Szóljon hozzá!