ZETApress

hírportál

Mocsokváros a Titanicon

Nick Flynn fiatal író, aki önmagát keresi. Hiányzik neki elhunyt anyja, Jody szeretetteljes személyisége, de apja, Jonathan még csak emlék sem, hiszen Nick 18 éve nem látta ? láthatjuk holnap este a Mocsokváros utcáin című 102 perces amerikai filmben, a Titanic Filmfesztivál Uránia mozibeli megnyitóján.

Jonathan Flynn régóta úgy tekint magára, mint nagy íróra. Mióta elhagyta feleségét és gyermekét, a saját szabályai szerint éli az életét, végül börtönben kötött ki hamis csekkek beváltása miatt. Szabadulása után évekig taxisofőrködött, aztán az ivás és különc természete miatt elvesztette a munkáját.

Amikor kilakoltatják, Jonathan egy hirtelen ötlettől vezérelve megkeresi Nicket, ám amilyen gyorsan felbukkant, olyan hirtelen el is tűnik újra. Nick egy hajléktalanszállón vállal munkát, ahol egy éjjel felbukkan Jonathan is, és ott akar éjszakázni. A Mocsokváros utcáin érzékenyen, kesernyés humorral, meghatóan, egyetemes igazságokat feltárva mesél az emberi kötelékekről.

Paul Weitz rendező 1965-ben született New Yorkban. Első három filmjét öccsével, Chris Weitzcel közösen rendezte. Oscar-jelölést kapott Chris Weitz és Peter Hedges társaságában az Egy fiúról forgatókönyvéért, amelyet Nick Hornby azonos című regényéből írtak. A rendezés mellett producerként és forgatókönyvíróként is dolgozik.

Producer: Paul Weitz, Andrew Miano, Michael Costigan. Forgatókönyv: Paul Weitz (Nick Flynn önéletrajzi kötete alapján. Operatőr: Declan Quinn. Zene: Badly Drawn Boy. Szereplők: Paul Dano, Robert De Niro, Olivia Thirlby, Lili Taylor, Wes Studi, Julianne Moore. Forgalmazó: Big Bang Media.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elindult a Titanic | ZETApress

Szóljon hozzá!