ZETApress

hírportál

Filmforgatás Győrött

A Győri Filmalap támogatásával, a Passport Control Filmműhely keretében Győrött ? a Győr-Moson-Sopron Megyei Levéltár pincéjében, valamint a Kazinczy Ferenc Gimnázium udvarán ? forgatták le Antal Attila, szabadkai filmrendező 17 perces, Vidd magaddal című kisjátékfilmjét. A rendező ? akinek ez a negyedik mozgóképes alkotása ? két éve végzett az Újvidéki Művészeti Akadémia?Egyetem színház és filmrendező szakán. A filmterv a Győri Filmalap forgatókönyv pályázatára érkezett.

A film háborús körülmények között játszódó katonatörténet. Főszereplői: Ungvári István, Vándor Attila és Pingiczer Csaba, a Győri Nemzeti Színház művészei, mellékszereplői győri és szombathelyi amatőr színjátszók és színészhallgatók. A mű profi stábbal, 16 mm-es fekete-fehér filmnyersanyagra forgott, gyakornokként fiatal győri filmesek is részt vettek a munkálatokban, akiknek így lehetőségük nyílt a szakma fogásainak elsajátítására.

A stáb tagjai

Forgatókönyv: Antal Attila ötlete alapján Vanja Nikolic és Antal Attila. Operatőr: Tausz Gábor, hangmérnök: Gáspár Szabolcs és Korompai Bence, világosító: Bendiner Zoltán és Molnár László András, vágó: Hájos Zsolt. Kamera technikus: Szollinger István, dramaturg: Vanja Nikolic, asszisztensek: Csicskár Dávid, Papp Zoltán, Daniss-Bodó Eszter, Margl Ferenc. Gyártás: Gazsó Zsuzsanna, Varju Nándor, támogatók: Subvenio Egyesület, Hotel Famulus, Szalai Étterem, SPARKS, Vision Team, KODAK, Gyermekek Háza és Győri Filmalap.

Szóljon hozzá!