ZETApress

hírportál

Felszállunk a Titanicra

Alig egy hónap van hátra a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál kezdetéig! Mint eddig mindig, most is lesznek eddig bevált, jól működő elemek és új hangsúlyok, meglepetések ? tudtuk meg a szervezőktől.

Mint a múlt héten megírtuk, hazánk legrégebbi és legfontosabb nemzetközi filmes eseménye április 13-a, péntek és 21-e, szombat között kerül megrendezésre a jól ismert helyszíneken: az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi, a Kino és az Örökmozgó mozikban, s most elsőként az A38 hajón.

A Titanic filmtermése mindig is csemege volt, és idén sem lesz ez másként, hiszen a filmválaszték zömét csak itt és csak most láthatjuk, másrészt vannak bizonyos filmek, botrányos alkotások, vagy különös műfajok, amelyek ?csak úgy? sosem kerülnének a hazai mozikba! A tavalyi ír terítés után idén a vendég ország szerepét Spanyolország tölti be több izgalmas alkotással, de az északi országok is kitesznek magukért, a legfrissebb és legjobb svéd, dán, norvég, finn és izlandi munkákból válogathatunk, köztük elsöprő fesztiválsikerekkel!

2012-ben különösen erős lesz a zenés szekció, olyan együttesekről és előadókról szóló koncert- és portréfilmekkel, mint a Sigur Rós, Neil Young, vagy A Tribe Called Quest. A szintén külön szekciót formáló dokumentumfilmek a nemzetközi termés abszolút krémjét képviselik, és rendre telt házas vetítésekkel futnak. Bővebbet a Facebook-on is megtudhatunk.

Szóljon hozzá!