ZETApress

hírportál

Isztambul a vásznon

Katalin (Johanna ter Steege) férjével, Jánossal (Lukáts Andor) harminc évig élt együtt, amikor a férfi váratlanul elhagyta őt 28 éves tanítványáért (Bánfalvi Eszter) ? láttuk délelőtt az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Isztambul című 99 perces, színes magyar?holland?ír?török filmben.

A férfi félrelépését a család egy vállrándítással elintézi, igazából mindenkit leköt valami más: Zsófi (Tenki Réka), a 25 éves lány terhességével, Zoli (Varga Norbert), a tinédzser fiú pedig magával van teljesen elfoglalva. Azonban anyjuk viselkedését, összeomlását nem tudják kezelni és kórházba viszik.

Katalin elmenekül a pszichiátriáról, és egy hirtelen ötlettől vezérelve kimegy az útra stoppolni. Véletlenek hosszú során keresztül végül Törökországban, Isztambulban köt ki. Amint a család tudomást szerez erről, a férj Zolit küldi utána. Közben Katalin sorsa kereszteződik egy magányos török munkással, az 52 éves Hamillal (Yavuz Bingöl). A férfi úgy szereti őt ahogy van, és nem egy középkorú nőnek látja, akit elhagyott a férje. Kapcsolatuk esély egy új életre Katalin számára, amit Zoli váratlan felbukkanása tör meg. De vajon tinédzser fia érkezése és anyai ösztönei elegendők-e ahhoz, hogy visszamenjen régi, meggyötört életébe?

Rendező és forgatókönyvíró: Török Ferenc, aki kiemelkedő alakja az ezredfordulón feltűnt magyar filmes generációnak. Első rendezése, a Moszkva tér kultfilmmé nőtte ki magát, és azóta is számos emlékezetes filmet rendezett (Szezon, Overnight, Koccanás). Operatőr: Garas Dániel, producer: Kántor László, zeneszerző: Lance Hogan, vágó: Annelotte Medema. Szereplők: Johanna ter Steege, Lukáts Andor, Yavuz Bingöl, Varga Norbert, Tenki Réka, Bánfalvi Eszter, Padraic Delaney. Gyártó az Új Budapest Filmstúdió, országos bemutató február 16-án a Mozinet Kft. forgalmazásában. Korhatár még besorolás alatt.

Szóljon hozzá!