ZETApress

hírportál

Ma indul a Filmszemle

A 43. Magyar Filmszemle február 2-a és 5-e között kerül megrendezésre az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban. A rendezvény főszervezője a Magyar Filmművészek Szövetsége (elnöke a tegnap kitüntetett Tarr Béla filmrendező, titkára Hermann Krisztina) ? tudtuk meg az Uránia kávézóbeli délelőtti sajtótájékoztatón.

A Filmszemle gyártás és szervezés: Garami Gábor. A szemle külföldi vendégeivel Vezér Éva tartja a kapcsolatot. A szemlére a már jelzett 10 játékfilm és 3 ifjúsági, illetve gyermekfilm, 1 egész-estés animációs film, 1 egész-estés szkeccs-film, 50 dokumentumfilm, 30 animációs film (ebből 13 gyerekfilm), 9 tudományos-ismeretterjesztő film, 13 kísérleti- és kis-játékfilm nevezett.

A főiskolás filmek közül a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6×6 osztályának vizsgafilmjei, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Kameraman szak hallgatóinak 11 filmje, valamint a MOME hallgatóinak 9 filmje ? utóbbiak az animációs blokkban szerepelnek ? is láthatóak lesznek. A filmek listája, illetve egyéb információk megtekinthetők az internetes oldalukon.

Az idén előzsűrizés, illetve verseny nem lesz, ünnepélyes megnyitóra és a záró gálára sem kerül sor. A vetítésekre jegyet a mozik pénztárában személyesen, valamint internetes hozzáféréssel az Uránia és a Toldi mozi honlapján, 600 forintos egységáron lehet vásárolni. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők pót-vetítéseket is programba iktatnak, melyekről a szemle honlapján, illetve a Film.hu portálon folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket.

A 43. Magyar Filmszemle támogatói: Danubius Hotels ? Astoria, Filmpartners Kft. Független Magyar Művészeti Alapítvány, Film-Link Kft. Szókép Nyomdaipari Kft. Actualprint plus Grafikai és Nyomdaipari Kft. FDS Technology Kft. Terroir Club természethű borok, ZWACK Unicum és Mirror Café. Médiatámogatók: Film.hu ? Magyar mozi-portál, az Origó Zrt. a Port.hu portál és a Revizor Kritikai Portál.

Szóljon hozzá!