ZETApress

hírportál

43. Magyar Filmszemle

A Magyar Filmművészek Szövetsége február 2. és 5. között megrendezi a 43. Magyar Filmszemlét. A vetítések helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi ? tudtuk meg Naszály Györgytől.

A protokollt nélkülöző, ?fapados? rendezvény célja a sokszínű és élő magyar film bemutatása, amely a jelenlegi helyzetben a magyar filmkészítők áldozatkészségét, egyben a szakma iránti szeretetét bizonyítja. Előzsűrizés, verseny nem lesz.

Csak ősbemutatókra kerül sor, a korábban bemutatott filmek utánjátszására nincs lehetőségünk. A játékfilmek és dokumentumfilmek mellett tudományos-ismeretterjesztő, animációs és kisjátékfilmeket, kísérleti film produkciókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

A rendezvény mindenfajta állami támogatás nélkül jön létre, szerény körülmények között, csupán néhány külföldi vendég részvételével. A mozijegyek egységesen 600 forintba kerülnek. A filmszemle teljes programját a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra. (Cserhalmi Sára: Drága besúgott barátaim és Vidnyánszky Attila: Szarvassá változott fiú című filmjének munkálatai még zajlanak. A szervezők remélik, hogy ezek az alkotások is szerepelhetnek majd a programban.)

A játékfilmek listája

Deák Krisztina: Aglaja. Fancsikai Péter: jp.co.de. Fliegauf Benedek: Csak a szél. Jeles András, Kocsis Ágnes, Török Ferenc, Szabó Simon, Mészáros Márta, Forgács Péter, Siroki László, Pálfi György, Fliegauf Benedek, Salamon András, Jancsó Miklós: Magyarország 2011. Pálfi György: Final cut ? Hölgyeim és uraim. Szabó István: Az ajtó. Török Ferenc: Isztambul. Cserhalmi Sára: Drága besúgott barátaim (befejezés alatt) és Vidnyánszky Attila: Szarvassá változott fiú (befejezés alatt).

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ma indul a Filmszemle | ZETApress

Szóljon hozzá!