ZETApress

hírportál

Sherlock Holmes nevében

Egy film a barátságról, a bátorságról és a kitartásról! Bernáth Zsolt rendező és Kis-Szabó Márk forgatókönyvíró Sherlock Holmes nevében címmel olyan gyermek/ifjúsági filmet készített, amely gyakorlatilag évek óta hiányzik a magyar mozikból.

A film ? ellentétben a cím sugallatával ? nem a ködös Londonban játszódik, hanem egy hazai kisvárosban, nem a klasszikus detektívfigura és csetlő-botló munkatársa tűnik fel a történetben, hanem két kisfiú, akik imádják a klasszikus Sherlock Holmes történeteket, olyannyira, hogy maguk is egy rejtély nyomába erednek. Ebben a történetben minden benne van, ami a sikeres ifjúsági filmek sajátja: rejtvény, izgalom, barátság, kis szerelem, pozitív értékek és őszinteség. A 100 perces film előzetese idekattintva megtekinthető.

Az Uránia moziban ma délelőtt bemutatott film gyermekszereplői: Szénási Kristóf, Ungvár Ádám, Kugler Nikolett. Egy remek epizód erejéig szerepet vállalt benne Sherlock Holmes legismertebb magyar hangja: Tahi-Tóth László is, de feltűnik az alkotásban Karalyos Gábor, a Moszkva tér főszereplője, valamint Gáspár Tibor, aki 2004-ben a Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb férfi színésznek járó díjat a Másnap című filmben nyújtott alakításáért. A 2011. nyarán egy vidéki kisvárosban, Dunaújvárosban készült filmet január 26-tól tűzik műsorukra a budapesti és vidéki filmszínházak a 3D-Film Kft. forgalmazásában.

2 hozzászólás

  1. Január 20-án, pénteken este 18 órakor a Sherlock Holmes nevében című új magyar gyerek/ifjúsági film bemutató előtti vetítése lesz a Cinema City Arénában!