ZETApress

hírportál

Terápia az HBO-n

A Terápia előreláthatólag idén ősszel kerül adásba. Az HBO jelenleg is forgatja új drámasorozatát, az In Treatment (eredeti címe: Be Tipul) című izraeli szériából készülő Terápiát ? tudtuk meg Kubik Elvirától.

A nagy sikerű sorozat magyar remake-jének főbb szerepeiben Mácsai Pál, Marozsán Erika, Csákányi Eszter, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Szamosi Zsófia, Sztarenki Dóra és Für Anikó színművészeket láthatja a közönség. A hazai adaptáció rendezői: Enyedi Ildikó (Az én XX. századom, Simon Mágus), és Gigor Attila (A nyomozó).

A Terápia története, szereplői és alkotói

A drámasorozat főszereplője az ötvenes éveiben járó, híres pszichológust alakító Mácsai Pál ? az amerikai sorozatban Gabriel Byrne alakításában ?, aki hétfőtől csütörtökig fogadja rendelőjében a pácienseit. A terapeutánál elhangzott beszélgetésekből így minden nap más-más ember életét, gondját-baját ismerhetjük meg.

Azonban péntek esténként főszereplőnk meglátogatja a saját pszichológusát, hogy segítséget kérjen a saját magánéletében jelentkező problémák megoldásában. A Terápia lebilincselő történetein keresztül így összesen nyolc ember személyes drámája bontakozik ki a szemünk előtt. A 40 epizódos Terápia vezető forgatókönyvírója Tasnádi István, a vezető operatőr Máthé Tibor, a díszletterv pedig Stork Csaba munkája.

Az eredeti sorozatról

A Be Tipul 2005-ben Izraelben kezdte a pályafutását, és a széria azonnal hatalmas sikert aratott: drámasorozat kategóriában az Israeli Academy Awards minden lehetséges díját megnyerte. Az amerikai HBO 2008-ban készítette el saját adaptációját, In Treatment címmel, három szezonban. Az elsöprő közönségsikerhez a kritikusok is hozzátettek: Emmy- és Golden Globe-díjjal is jutalmazták a sorozatot. A közép-európai HBO 2009-ben vásárolta meg az izraeli formátum jogait. A régióban már elkészült a román, a cseh és a lengyel adaptáció, jelenleg a magyar változat forgatása zajlik Terápia címmel.

Szóljon hozzá!