ZETApress

hírportál

Paranoia a Toldi moziban

Martha olyan fiatal nő áll, aki egy szektából kilépve megpróbál normális életet élni, ám fájdalmas emlékek gyötrik, ráadásul egyre jobban elhatalmasodik rajta a paranoia is ? láttuk délelőtt a Toldi moziban, a Martha Marcy May Marlene című 102 perces amerikai thrillerben.

A társadalomba való beilleszkedés így kissé nehézkesen megy, nem jut egykönnyen közös nevezőre családjával sem. Elizabeth Olsen, az Olsen-ikrek húga kiforrott, lenyűgöző színésznőként mutatkozik be ebben az erős hangulatú, sokszor hátborzongató filmdrámában. Egy szoros kötődések nélküli fiatal lányt játszik, aki egy szekta tagja lesz, ahonnan egy idő után elmenekül a nővéréhez, akit évek óta nem látott. Amennyire nyugtalanító a szektaélet bemutatása, annyira aggasztó a feltáruló valóság is, hogy a lánynak a szektán kívül sem lesz könnyebb az élete.

Főszereplő: Elizabeth Olsen (Martha). Szereplők: Christopher Abbott (Max), Brady Corbet (Watts), Hugh Dancy (Ted), Maria Dizzia (Katie), Julia Garner (Sarah), John Hawkes (Patrick), Louisa Krause (Zoe) és Sarah Paulson (Lucy). Rendező: Sean Durkin, forgatókönyvíró: Sean Durkin. Producer: Antonio Campos, Patrick Cunningham, Chris Maybach és Josh Mond. Operatőr: Jody Lee Lipes, vágó: Zachary Stuart-Pontier, zene: Daniel Bensi és Saunder Jurriaans. Bemutató jövő csütörtökön a Budapest Film forgalmazásában.

Texas gyilkos földjén (Texas Killing Fields)

Az amerikai thriller után újabb 105 perces krimi következett délben a Toldi moziban. Mike Souder (Sam Worthington) emberölési ügyekkel foglalkozó nyomozó egy texasi városkában. Ő és társa: Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan), a New Yorkból átküldött zsaru egy szadista sorozatgyilkos után nyomoznak, aki áldozatai megcsonkított hulláit rendszerint egy közeli kísértet-járta mocsárban rejti el, melyet a helyiek csak ?gyilkos földnek? hívnak.

Bár a mocsaras terület kívül esik a hatáskörükön, mégsem tudnak hátat fordítani a hátborzongató gyilkosságoknak. Nemsokára azonban a szadista tettes megváltoztatja a saját maga által írt játékszabályokat, és ismeretlenek helyett immár a nyomozókra kezd vadászni? Ami Canaan Mann rendezőt a 2011-es Velencei Filmfesztiválon a megtörtént esetek alapján forgatott filmjéért Arany Oroszlán-díjra jelölték.

Forgatókönyv: Don Ferrarone. Operatőr: Stuart Dryburgh. Vágó: Cindy Mollo. Zene: Dickon Hinchliffe. Szereplők: Sam Worthington, Jeffrey Dean Morgan, Chloe Grace Moretz, Jessica Chastain, Corie Berkemeyer, Trenton Perez, Maureen Brennan és Tony Bentley. Gyártók: Watley Entertainment, Blue Light és Block-Hanson. Bemutató jövő csütörtökön a PARLUX Entertainment forgalmazásában.

Szóljon hozzá!