ZETApress

hírportál

A hercegnő a Toldiban

A XVIII. század végén játszódó kosztümös dráma a meseszép és elbűvölő Georgiana Spencer története, aki korának legizgalmasabb személyisége volt. Míg szépsége és karizmája hírnevet szerzett neki, extravagáns ízlése, hajlama a szerencsejátékra és a szerelemre hírhedtté tette ? láttuk délelőtt a Toldi moziban, A hercegnő című 110 perces, színes, feliratos angol-olasz-francia filmdrámában.

Ifjan ment hozzá a nála jóval idősebb, a felsőbb körökbe bejáratos Devonshire herceghez, akinek gyerekeket szült. Georgiana egyszerre vált a kor divatikonjává, odaadó anyává, a politikai közélet eszes résztvevőjévé, és a köznép imádatának tárgyává. Ám történetének velejét mégis a szerelemért folytatott kétségbeesett küzdelem adja.

Szenvedélyes és elátkozott viszonya Grey grófjával, valamint a szerelmi háromszög férjével és legjobb barátnőjével, Lady Bess Fosterrel együttesen teszik Georgiana Spencer történetét a hírnévről, dicsőségről, és az igaz szerelem utáni vágyról szóló nagyon is mai mesévé.

A XVIII. századi Diana hercegnő történetét Saul Dibb rendezésében olyan színészek keltik életre, mint Keira Knightley, Ralph Fiennes és Charlotte Rampling. Az Amanda Foreman bestselleréből készült film forgatókönyvét többek mellett az Ádám almái rendezője, az Oscar-díjas dán üstökös, Anders Thomas Jensen jegyzi. A játékfilmet a Sorstalanság és az Este operatőre, Pados Gyula fényképezte. Bemutató jövő csütörtökön, a Budapest Film forgalmazásában.

A Valami Amerika 2 eddig 230 ezer nézőt vonzott!

A Valami Amerikát 540 ezren látták, és remekül indult a folytatás is. A december 18-i bemutatást követő 17 nap alatt kétszázezren voltak kíváncsiak a Valami Amerika 2-re, és az országos nézettség pillanatnyilag 230 ezernél tart. Ezzel január 5-ig Herendi Gábor új filmje, a tavaly megjelent magyar filmek látogatottsági rekordját megdöntötte.

Számtalan teltházas előadás is bizonyítja, hogy a nézők már nagyon kíváncsiak voltak a három testvér újabb kalandjaira, és az érdeklődés a kiváló színészi játéknak, a jó poénoknak, a temperamentumos zenének, azaz a minőségi szórakoztatásnak köszönhetően továbbra is töretlen. Forgalmazója a Budapest Film.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Jó lóra tettek a szponzorok

Szóljon hozzá!