ZETApress

hírportál

Vándorsólyom filmre száll

Ennél jobb hírrel nem is lehetne befejezni ezt az évet: Tim Burton rendezi a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyv alapján készülő filmet ? tudtuk meg László Ágnestől. Bővebb információk a könyvről, interjú a szerzővel és a fordítóval idekattintva olvasható.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy nagy volt a tülekedés a könyv megfilmesítési jogáért, amelyet végül a 20th Century Fox stúdió nyert el. Most pedig bizonyossá vált, hogy Ransom Riggs világsikerű regényéből valóban film készül. És nem akármilyen stábbal! A rendező Tim Burton, aki számos nagy sikerű filmet készített: többek között Ed Wood, Támad a Mars! A majmok bolygója, az Ollókezű Edward, a Nagy hal, a Charlie és a csokigyár filmeket jegyzi. Forgatókönyvíró Jane Goldman, az X?Man: Az elsők, Az adósság, Ha/Ver filmek írója. Dylan Clark és Peter Chernin (A majmok bolygója, a Lázadás) és Jeno Topping (a Charlie angyalai sorozat) lesznek a projekt producerei. A filmet várhatóan 2013 második felében mutatják be az Egyesült Államokban.

A Deadline.com weboldal tudósítása szerint a könyvcím alapján azt is gondolhatnánk, hogy ez egy régi Tim Burton film, de nem! ? Ez a cím egészen úgy hangzik, mintha én találtam volna ki a ?90-es években, amikor még írogattam mindenfélét. Várjon, megnézem a jegyzeteimet – majd levesz egy óriási könyvet a polcról és kinyitja a halálfejes lakatot rajta. Nem, tévedtem, ezt tényleg nem én írtam. A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című regényt valójában Ransom Riggs írta több tucat kifakult korabeli kép alapján, amelyek fura, néha ijesztő, de mindenképpen meghökkentő alakokat ábrázolnak ? vallja Burton.

A 2011 júniusában, az Egyesült Államokban megjelent könyv jogait eddig 30 országba adták el, és 27. hete szerepel a New York Times Bestseller listáján. A Kossuth Kiadó november 9-én jelentette meg és jelenleg is a hazai sikerlisták élén áll. Különleges, izgalmas regény, amelynek a története különböző korokból és különböző emberektől származó réges-régi fényképekre épül. A könyv facebook-oldala már több mint százezres látogatótáborral dicsekedhet. Különlegessége még, hogy a Kossuth Kiadónál november 8-án megjelent könyv kizárólag a Multimédia Plázában, elektronikus könyvben is kapható.

Szóljon hozzá!