ZETApress

hírportál

Kihirdették az Anilogue 2008 díjait

Szerelmi bánat a nézőknek, új animációs technika a szakmának. Tegnap este hirdette ki az Anilogue 2008 – Nemzetközi Animációs Fesztivál a nyertes filmeket a bécsi Filmkasino vetítőtermében. Cakó Ferenc, Adam Wyrwas és Michaela Pavlatova zsűritagok az alábbi versenyfilmeket ítélték a fesztivál legjobbjainak.

Fődíjas a BLU: Muto című olasz film lett. A rendező nagyvárosi tűzfalak hatalmas felületeire festett graffitik sorozatából hozott létre egy korábban ismeretlen animációs technikát. Különdíjak is kiosztásra kerültek: Alexei Alexeev: KJFG Nr 5. (Orosz rendező Magyarországon készült animációs filmje három zenészről), Nicolas Pawlowski: Repedések című francia és Florian Grolig: Fehér című német filmjének.

A két város összesített közönségszavazata alapján a német Spela Cadez Szerelmi bánat című filmjét ítélte a legjobbnak az Anilogue nézőserege. A fesztivál története során a legnagyobb érdeklődés idén vette körül az Anilogue-ot. Hét teltházas előadás volt, a legnépszerűbbek a Ponyó a tengerparti sziklán, az Idióták és angyalok, a Sita sings the Blues, az Evangelion, a Libanoni keringő és a Versenyprogram voltak.

Szóljon hozzá!