ZETApress

hírportál

Fékezett habzás a hálón

Június közepétől egy hónapon át csak az interneten, a Videa.hu portálon tekinthető meg a budapesti gyógyfürdőkben szervezett Cinetrip parti-sorozatról szóló Fékezett habzás című dokumentumfilm ? tudtuk meg Naszály Györgytől.

Az első héten máris több mint tízezren nézték meg a 41 perces alkotást, melyet a későbbiekben akár valamelyik televíziós csatorna képernyőjén is viszontláthatunk. A film a budapesti Rudas Gyógyfürdőből induló rendezvénysorozat elmúlt 12 esztendejét járja körbe, a fürdőzést és a zenés, látványos partikat összekapcsoló új szórakozási forma születését és virágzását, a körülötte kialakult konfliktusokat mutatja be.

A sikertörténet alapítója, L. Laki később nagyszabású szabadtéri rendezvény szervezésébe fogott, amiben szó szerint teljesen tönkrement. Ezt követően évekig elhúzódó perek sorozata kezdődött, miközben a Cinetrip megbukott, és akkor úgy tűnt, soha többet nem lesznek ilyen jellegű bulik. Végül azonban másképp alakult.

Az alaptörténet mellett a dokumentumfilm olyan általánosabb érvényű kérdéseket is feszeget, hogy milyen a kultúra, turizmus és gazdaság viszonya Magyarországon, mit okoz a Sziget Kft. erőfölénye a honi fesztiválok piacán, s hogy a bürokrácia milyen hatással van a sikeres ötletekre. A rendező Flór Péter az operatőr Kabán Benedek segítségével ismert személyiségeket ? például Bojár Iván András, Gerendai Károly, Erdélyi Zsolt vagy Korompay Katalin ? is megszólaltat. Az alkotók egyúttal egy vadonatúj, az eddigiektől merőben eltérő forgalmazási modellt tesznek próbára, melyben üzletileg maguk is érdekeltté válnak. A film idekattintva megtekinthető.

Szóljon hozzá!