ZETApress

hírportál

A közönség még ünnepli a mozit

Teltházas előadások, jókedvű nézők sokasága, felkonfok, sztár-jegyszedők, izgalmas közönségtalálkozók ? köszönhetően a moziknak országszerte és a fő támogató Nokia segítségének, az immár hagyományossá vált Moziünnep betarthatta ígéretét, és négy napon át rengeteg látogatót vonzott a hazai filmszínházakba, s így igazi lehetett idén is az ünnep. Még nincsenek végleges eredmények, de a már meglévő adatok alapján valószínűsíthető, hogy több mint 400 ezer nézője volt a rendezvénynek. A nehézségek és az ezekből fakadó új időpont ellenére az idei volt az egyik legsikeresebb Moziünnep.

Idén az elmúlt években megszokotthoz képest más időpontban, szeptember 25-28. között várta az ország 69 mozija a filmek szerelmeseit. A Moziünnep négy napja alatt több mint kétszáz filmmel örvendeztette meg a mozizni vágyókat. Idén sokkal több premier előtti alkotás és magyar film is szerepelt, mint valaha. A filmeket a közönség nagyon kedvezményesen, maximum 490 Ft-ért nézhette meg.

Az V. Moziünnep négy napja alatt, számos program és meglepetés várta az érdeklődőket. A Cinema City Arénában sztárjegyszedő volt Kamarás Iván, Szili Nóra, Szujó Zoltán valamint Cseh Laci is. A Művész és Bem mozikban Dettre Gábor mesélt Tabló című filmjéről, az Uránia Nemzeti Filmszínházban pedig Réz András konferálta fel a premier előtt vetített A hullám című filmet. Nemcsak a felnőtteknek kedvezett a Moziünnep: a Corvin moziban nagy sikerű Star Wars bemutatóval, a Sugár moziban kung fu előadással várták a mozizni vágyó gyerekeket és szüleiket, a KINO mozi pedig színes ötletekkel, reggeli tornával, éjszakai vetítésekkel, ismert színészekkel és rendezőkkel csalogatta a közönséget.

Véget ért a legsikeresebb Moziünnep

A fővárosban a Palace West End-et látogatták a legtöbben, oda 39 ezer 339 néző váltott jegyet, de az idén először moziünnepelő Arena Cinema Citynek is közel harmincezer látogatója volt ebben a négy napban. Változatlanul a Művész mozi Budapest legkedveltebb art-mozija, mely a Moziünnep alatt 5155 nézővel büszkélkedhetett.

A rendezvény látogatottsága nagyon erős volt a vidéki városokban, s a vidéki nézők aránya a tavalyihoz képest emelkedett. A főváros után Győrött és Székesfehérváron mentek a legtöbben moziba a négy nap alatt: mindkét városban több mint húszezren. A Cinema City Győr bizonyult idén az ország negyedik leglátogatottabb mozijának, a vidéki artmozik közül pedig nagyon szépen szerepelt a szegedi Belvárosi mozi, ott összesen 1667 jegy kelt el. Ezzel az eredménnyel számukra az idei a második legsikeresebb Moziünnep volt.

A Moziünnep alatt a leglátogatottabb filmnek a Mamma Mia! ? bizonyult, mely csak Budapesten 33 ezer-háromszáz nézőt vonzott. Ezt követi a Spanom csaja, a Trópusi Vihar és a Star Wars: Klónok háborúja. A premier filmek közül a Tiltott királyság nagyon jó eredménnyel nyitott: a Moziünnep alatt 14 ezer-kilencvenegyen nézték meg.

Azok, akik ebben a négy napban sok jó filmet láttak, remélhetőleg e hét csütörtökén is betérnek majd a moziba, hogy megnézzék Gigor Attila filmjét, A nyomozót, vagy a Sasszemet. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy pénteken, október 3-án a Toldi mozi megújult külsővel és belsővel ismét tárt kapukkal várja a mozizókat. Tehát, még eggyel több ok, hogy továbbra is ünnepeljük a mozit!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szeptemberben megint MOZIÜNNEP!

Szóljon hozzá!