ZETApress

hírportál

Az ígéret szép szó

Szerbiában, egy négyfős faluban él Tsane, a 12 éves kamasz fiú a nagyapjával. A faluban lakik még a tanítónő, Bosa is, akinek leghőbb vágya, hogy férjhez menjen Tsane nagyapjához. Ám a nagyapa inkább a haldoklást választja, de mindenképpen gondoskodni szeretne Tsane jövőjéről. Ezért megígérteti a fiúval, hogy az bemegy a városba, elviszi egyetlen tehenüket, és a kapott pénzből vesz egy szentképet és szerez magának feleséget ? láttuk délelőtt az Odeon Lloyd moziban, Az ígéret szép szó című színes, feliratos 137 prces szerb-francia vígjátékban.

Tsane alig ér a városba, máris egyik kalandból a másikba zuhan. Sikerül kivívnia a helyi maffiafőnök haragját, de a szerelem is gyomron találja. A helyzet egyre bonyolódik, még Jasna, a szerelme is veszélybe kerül, a maffiózók bordélyházba akarják juttatni. A fiú szerencséjére megismerkedik még sosem látott rokonaival, akik segítik a bűnözők elleni harcban. Mindeközben a nagyapa sem unatkozik otthon.

Aki szereti Emir Kusturica vérbő vígjátékait, ezúttal sem fog csalódni. Szereplők: Uros Milovanovic, Aleksandar Bercek, Miki Manojlovic. Bemutató jövő csütörtökön, a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!