ZETApress

hírportál

Kis film, nagy élvezet!

Amíg tavaly augusztusban, addig idén szeptemberben kerül megrendezésre Magyarország egyetlen, kizárólag rövidfilmeket felvonultató fesztiválja, a 4. BUdapest SHOrt a Vörösmarty mozi DocuArt Kocsiszínben. 61 országból 620 filmet neveztek idén az alkotók, ami az előzsűrinek és az adminisztrációnak is feladta a leckét.

A fiatal filmesekből verbuvált öttagú előzsűri (Deák Dániel, Gergely Zoltán, Igor Buharov, Rimóczi László, Szabó Simon) 90 filmet választott a versenyprogramba. Idén először a fesztivál nem mutatja be az összes nevezett alkotást. A versenyfilmeken kívül 130 alkotást szavazott meg a zsúri az információs vetítésekre.

4. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál

A negyedik rendezvénynek ezúttal a harmadik helyszín ad otthont, és remélhetőleg ez a végleges: a Vörösmarty moziban lesznek a versenyfilmek vetítései, az újonnan megnyílt DocuArt Kocsiszínben pedig a koncertek, workshopok és információs vetítések. A helyszín változása mellett a legfontosabb az időpont módosulása. A fesztivál időpontját a szervezők őszre tették át, mivel sok fiatal filmes épp a nyaralását töltötte eddig a feszt ideje alatt.

Az egyéni nevezések mellett ezúttal is számos kísérőprogram van a palettán: partner fesztiválok válogatásai, nemzetközi workshopok alkotásai (köztük a tavaly indított saját szervezésű animációs tabor filmjeivel), különleges nagyjátékfilmek, koncertfilmek, kiállítások és performanszok. Természetesen a belépés továbbra is ingyenes, az idei mottó jegyében várnak mindenkit a szervezők: kis film, NAGY ÉLVEZET. További információ és a teljes program itt olvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szabó István nyitja meg a 4. BuSho-t

Szóljon hozzá!