ZETApress

hírportál

Animációs pályázat Pécsett

A Film.hu Kft. ? a Pécs 2010 program keretében, az NKA támogatásával ? pénzdíjas flash-animációs pályázatot hirdet. A pályázat témája: A pályázat során a tíz kiválasztott alkotó /műhely lehetőséget kap 10-szer egyperces flash-animációs etűdfilm elkészítésére. A közel másfél hónap során létrehozott tíz darab egyperces animációs filmet a kiírók egy tízperces etűdfilmmé fűzik össze Pécsi Flash címen.

Első forduló: csak tíz maradhat! A pályázók jelentkezhetnek az elmúlt öt évben készített animációs filmjükkel, amelyekből a közönség illetve szakmai zsűri választja ki azt a legjobb tíz alkotót / műhelyt. A pályázatra nevezhető filmek paraméterei a itt találhatók.

A második kör: A tematika kötetlen, egyetlen kritérium van: a film nyitó és zárókockája a kiírók által megadott helyszínfotón alapuljon és használja a segédanyagként rendelkezésre bocsátott egyperces zenerészletek valamelyikét. A választható zenei bázis és képtár a második forduló indulásakor lesz elérhető a pályázati site védett oldalán.

A több, mint egy millió forintos összdíjazású pályázat eredménye, a tízperces Pécsi Flash-film október 17-19-e között megrendezésre kerülő Hungaroflash Fesztiválon kerül bemutatásra.

A pályázat zsűrije: Wahorn András, képzőművész, zenész, a zsűri elnöke, Gróf Balázs, grafikus, animációs rendező, Hegedűs Márton, grafikus, animációs rendező, Igor Lazin, animációs rendező, producer, M. Tóth Géza, animációs rendező, egyetemi tanár.

Díjak: első díj 300 ezer forint (1 db), második díj 150 ezer forint (1 db), harmadik díj 75 ezer forint (1 db) és IV-X. díj ötvenezer forint (1-1 db). Közönségdíj: nagy értékű ajándékcsomag. Nevezés, további infó: itt lehetséges.

Szóljon hozzá!