ZETApress

hírportál

Ölésre ítélve

Mohammed az amerikai hadsereg fogságába esik, majd egy európai fogolytáborba szállítják ? láttuk kora délután az Ölésre ítélve (Essential Killing) című 83 perces színes, hangbemondásos ír?lengyel?norvég?magyar thrillerben, az Uránia mozibeli első mai sajtóvetítésen.

Egy baleset folytán kiszabadul és menekülni kezd egy behavazott erdőben. Nyomában a hadsereg, előtte a kényszer: ha életben akar maradni, ölnie kell. A Velencei Filmfesztivál zsűrijének különdíját elnyerő film főszerepében a szintén díjazott Vinczent Galló, aki mindvégig egyetlen szót sem szól. További szereplők: Emmanuelle Seigner, David L. Price, Nicolai Cleve Broch, Stig Frode Henriksen. Rendezte Jerzy Skolimowski.

Teltházas Juan

A Titanic Filmfesztivál mai második sajtóvetítésére a közönséget is beengedték. Az 1000 forintos egységár ellenére a jegyek helyreszólóak voltak. Mivel nem voltak fenntartott sorok az újságíróknak, a korán helyet foglaló karszalagos sajtósok azon aggódtak, mikor állítja fel őket valaki az odaszóló jegyével. Sikerült megúsznom, csak a szomszédos helyeket adták el. Necces volt, annyi szent!

A Juan című 104 perces Budapesten forgatott dán?magyar operafilm végén a színpadra állt Miskolczi Péter társ-producer és Nagy András operatőr is. Megtudtuk, hogy Andrásnak ez már a második operája, de szívesen készítene egy harmadikat is. A forgatásról elmesélte, hogy a zenét Koppenhágában vették fel, s az operaénekesek egy picinyke hallgatóval a fülükben erre énekeltek. Minden hang eredetiben volt, még az eső hangja sem volt műtermi. A filmet Kaspar Holten rendezte, aki 2000 óta tölti be a Dán Királyi Operaház művészeti igazgatói posztját, a következő évadtól pedig a londoni Királyi Operaház igazgatója lesz.

2 hozzászólás

  1. Az áprilisi Titanic Filmfesztiválon bemutatott Jerzy Skolimowski: Ölésre ítélve című lengyek-norvég-magyar-ír film sajtóvetítése az Odeon Lloyd moziban (Budapest XIII. Hollán Ernő u. 7.) november 17-én, csütörtökön 11:20 órakor lesz. Vincent Gallo, a film főszereplője a Velencei Filmfesztiválon a Legjobb férfialakítás-díjat kapta e filmben nyújtott teljesítményéért. Az országos premier 2011. december elseje a Mythberg Film és a Cine Real forgalmazásában.

Visszajelzések

  1. Két hét múlva szemlézünk | ZETApress